Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brazilië: Raming sinaasappeloogst bijgesteld met -7%

De eerste raming van de sinaasappeloogst voor 2024/25 in de citrusgordel van São Paulo en Triângulo/Sudoeste Mineiro, die dinsdag door Fundecitrus is gepubliceerd, voorspelt een productie van 215,78 miljoen kartons van 40,8 kg. Dit is een daling van 16,6 miljoen kartons, oftewel 7%, ten opzichte van de ramingen van mei.

De daling komt door de kleinere sinaasappelen, veroorzaakt door het warme en droge weer. De weersomstandigheden die in mei werden voorspeld voor de eerste vier maanden van de oogst waren zelfs nog slechter, met 31% minder neerslag dan verwacht. Daarnaast zorgden hoge temperaturen in de herfst en winter voor meer verdamping, wat de droogte verergerde. De hogere temperaturen versnelden ook de rijping van de vruchten, wat leidde tot een snellere oogst. Halverwege augustus was ongeveer 45% van de oogst al binnen, terwijl het historisch gemiddelde rond deze tijd ongeveer 30% is," aldus Fundecitrus.

"Aangezien de gemiddelde grootte van de vruchten is gedaald van 169 gram naar 155 gram, zijn er 264 vruchten nodig voor elke karton van 40,8 kg, dat zijn 23 sinaasappelen meer dan in mei werd verwacht."

Het percentage afgevallen vruchten wordt nu geschat op 17,10%, lager dan de 18,50% die in mei werd verwacht. "Het vervroegen van de oogst had een positief effect op het verlagen van het valpercentage, voornamelijk door het verminderen van verliezen als gevolg van citrusgreening", aldus de organisatie.

De Crop Estimation Survey wordt uitgevoerd door Fundecitrus in samenwerking met Markestrat en professoren van de FEA-RP/USP en de FCAV/Unesp. Het volledige rapport is te raadplegen deze link.

Voor meer informatie:
Fundecitrus
www.fundecitrus.com.br

Publicatiedatum: