Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gospa Citrus

"Ons dragonfruit is referentiepunt in VK"

Als referentiemerk voor citrus, en met name de Sevillaanse bittere sinaasappel die populair is op de Engelse markt bij marmeladeliefhebbers, heeft Gospa snel naam gemaakt met andere exotische fruitsoorten die met veel succes in Andalusië worden geteeld.

"Vroeger waren het onze grootouders, en nu is het aan ons en onze kinderen om te blijven werken met fruit dat het hart raakt. Zo hebben we de deuren geopend voor vele andere variëteiten, waaronder exotisch fruit zoals dragonfruit, passievrucht (waarvan het seizoen voor het einde van het jaar zal beginnen), en citruskaviaar," legt het bedrijf uit Sevilla uit.

"De afgelopen vijf jaar hebben we het beste dragonfruit naar consumenten in het Verenigd Koninkrijk en Noord-Europa gebracht. Deze exotische fruitsoorten, vooral dragonfruit, zijn aantrekkelijk vanuit voedings- en gastronomisch oogpunt. Dankzij de getuigenissen van onze klanten weten we dat zij de unieke en gevarieerde smaak, hoge voedingswaarde, visuele aantrekkingskracht waarderen. Bovendien bieden ze gezondheidsvoordelen dankzij hun bioactieve bestanddelen en stellen ze consumenten in staat smaken en culinaire tradities uit verschillende delen van de wereld te ervaren zonder te hoeven reizen."


Amadora Gahona van Gospa Citrus

"Het seizoen loopt tot november"
"Het dragonfruit behoort tot de cactusfamilie. De Spaanse veroveraars ontdekten hem in Midden-Amerika en West-Indië en brachten hem in de 16e eeuw mee naar Spanje. De inwoners van Midden-Amerika noemden het pitahaya, wat 'vrucht met schubben' betekent. Pas in 1963 werd hij dragonfruit genoemd vanwege zijn uiterlijk. Er bestaan ongeveer 300 pitahaya-variëteiten, een aantal dat nog elke dag toeneemt door de enorme hybridisatiecapaciteit. Op de markt wordt echter meestal gekeken naar drie soorten op basis van respectievelijk de kleur van de schil en die van het vruchtvlees, namelijk rood-rood, rood-wit en geel-wit."

"Het pitahaya-seizoen begint in juni en duurt tot november. De teelt beslaat deze lente-, zomer- en herfstmaanden omdat er dan genoeg licht en warmte is voor de plant om bloemen te produceren en deze om te zetten in vruchten. We hebben nu geleerd om deze plant zeer productief te maken, dankzij een zorgvuldige vorm van biologische teelt, en het resultaat is spectaculair."

"Onze markt, die alle drie de soorten pitahaya waardeert, maar vooral die met rode schil en rood vruchtvlees, bevindt zich in het noorden, met name in landen als het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Denemarken, Zweden, enzovoort. In het specifieke geval van het VK, een zeer veeleisend land als het gaat om wat ze consumeren en met enorme kwaliteits- en voedselveiligheidsnormen, is ons dragonfruit een echte referentie."

Voor meer informatie:
Gospa Citrus
Calle Herreros, 52
Mairena del Alcor 41510 - Sevilla, Spanje
Tel.: +34 636 059 019
[email protected]
https://gospacitrus.com

Publicatiedatum: