Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Maens Fruits

Export Colombiaans passiefruit in de lift

Maens Fruits, een familiebedrijf met meer dan 15 jaar ervaring in de fruitteelt in Colombia, staat op het punt de internationale markt te betreden. Het bedrijf, gespecialiseerd in de teelt van passiefruit (Passiflora edulis), heeft na jaren van verfijning van teelt- en certificeringsprocessen besloten te gaan exporteren.

Maens Fruits, gevestigd in Pasca, Cundinamarca, heeft hard gewerkt om een betrouwbare producent van passiefruit te worden. Met ongeveer 50.000 planten op 45 hectare verdeeld over verschillende percelen, heeft het bedrijf een teeltniveau bereikt waarmee het wekelijks een container met fruit kan leveren. Volgens María Camila Vanegas Velasco, de general manager, zijn de logistieke kosten en de initiële investering echter aanzienlijk. "We hebben de capaciteit om een container te produceren, maar de logistieke kosten vormen een uitdaging," legt ze uit. Ze geeft aan dat het bedrijf van plan is te beginnen met luchttransporten en geleidelijk uit te breiden naar volle containers.

Kwaliteit is een van de fundamentele pijlers van Maens Fruits. De gewassen hebben certificeringen zoals GlobalGAP en GRASP (nog niet als bedrijf) en voldoen aan de normen die worden vereist door de ICA in Colombia. Deze certificeringen garanderen dat hun gewassen verantwoord en duurzaam worden geteeld, wat cruciaal is voor de Europese markt, hun belangrijkste exportgebied.

De vraag naar passiefruit is de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen, zowel in Colombia als daarbuiten. Hoewel het nog steeds een relatief nieuw product is op de internationale markten, heeft het dankzij zijn veelzijdigheid en voedingswaarde een sterke groei doorgemaakt. Zoals Vanegas opmerkt: "Passiefruit heeft geleidelijk zijn weg gevonden naar de Colombiaanse export, samen met Hass avocado en physalis."

Een van de grootste uitdagingen voor Maens Fruits is het schommelende klimaat, dat de teeltcycli heeft veranderd. "Normaal hebben we vier of vijf pieken per jaar, maar door de klimaatverandering hebben we een constante productie", legt Vanegas uit. Ondanks deze uitdagingen blijft het bedrijf streven naar uitbreiding en verwacht het dat de export van passiefruit de komende jaren aanzienlijk zal groeien.

Maens Fruits heeft ook een sterke betrokkenheid bij de lokale gemeenschap, vooral bij vrouwen. "We werken veel samen met moeders die gezinshoofd zijn en geven hen werk in de teelt," zegt Vanegas, die de positieve invloed van het bedrijf op de economie van de regio benadrukt.

Voor meer informatie:
María Camila Vanegas Velasco
Maens Fruits
Pasca, Colombia
+ 57 3125435560 / +57 3045781532
[email protected]
www.maensfruits.com

Publicatiedatum: