Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Apoexpa

"Ongewoon hoge vraag naar druiven in augustus"

Het druivenseizoen in Murcia gaat nu zijn laatste derde in, met goede resultaten op het gebied van teelt en afzet, ondanks de complicaties bij het exporteren naar verre landen zoals China, vanwege de conflicten in de Rode Zee.

"We hebben nog een maand van het seizoen te gaan, maar we zijn erg tevreden met de verkoop en de prijsniveaus. We hebben een zeer dynamische maand augustus achter ons gelaten met een ongewoon hoge vraag naar tafeldruiven", zegt Joaquín Gómez, voorzitter van de vereniging van producenten en exporteurs van fruit en andere landbouwproducten, Apoexpa.

De vereniging en een aantal van haar leden waren aanwezig op de onlangs gehouden internationale beurs Asia Fruit Logistica in Hong Kong. "Het is erg interessant voor Spaanse druivenexporteurs om deel te nemen aan deze beurs die de sector uit alle landen in Zuidoost-Azië samenbrengt, waar we interessante markten vinden die, hoewel ze grote logistieke uitdagingen met zich meebrengen, goed worden beloond voor onze producten", legt Joaquín Gómez uit.

De huidige crisissituatie in de Rode Zee heeft de export naar Zuidoost-Aziatische landen zoals China verminderd. "Het conflict in de Rode Zee dwingt ons om fruit naar China te sturen met een transittijd van ongeveer 45 dagen, terwijl luchttransport geen alternatief is vanwege de koudebehandeling die dit land oplegt voor luchttransport. Slechts een paar grote en ervaren bedrijven zijn in staat om enkele zendingen over zee naar China te doen. Naar Hongkong hebben we echter meer mogelijkheden dankzij de grotere dynamiek."

De Spaanse druivensector werkt samen met het ministerie van Landbouw aan het verder openen van nieuwe markten in Zuidoost-Azië, zoals in Zuid-Korea, waar de eerste stap is gezet om te beginnen met de noodzakelijke protocollen voor export.

De voorzitter van Apoexpa wijst ook op de voortdurende groei op de Spaanse markt waar "de consumptie van druiven niet langer seizoensgebonden is en waar ze steeds meer aanwezig zijn in de schappen met een breder scala aan variëteiten."

Voor meer informatie:
APOEXPA
C. San Martín de Porres, 3
30001 Murcia, Spanje
Tel.: +34 968 20 48 72
[email protected]
apoexpa.es

Publicatiedatum: