Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Klein maar fijn: groothandelsmarkt Mainz

Met enkele miljoenen inwoners en de stedendriehoek Frankfurt, Wiesbaden en Mainz is de regio Rijn-Main een van de belangrijkste gebieden van Duitsland. Om de dienstverlening in het algemeen te waarborgen, verhuisde de groothandelsmarkt, dat oorspronkelijk in het oosten van Frankfurt was gevestigd, 20 jaar geleden naar een moderne locatie aan de noordelijke rand van de stad. Voor de verdere verspreiding van AGF buiten de stad Frankfurt zijn de daar gevestigde handelaren echter nog steeds grotendeels afhankelijk van hun collega's in de verschillende regio's. De groothandelsmarkt in Mainz is ook al vele jaren een belangrijk centrum voor verwerking en overslag.


Stephan Neidig, inkoper en verkoper bij Rogge

Overname van Rogge
Tegenwoordig zijn er drie grossiers onder één dak gevestigd in de markthal in Mainz, namelijk Rogge, Weco-Frucht en Aktürk Obst und Gemüse. De belangrijkste klanten van de gevestigde bedrijven zijn voornamelijk horecabedrijven in de regio Mainz, evenals speciaalzaken en weekmarkten. De bedrijven zullen als onafhankelijke bedrijven blijven opereren, hoewel Rogge sinds een paar maanden deel uitmaakt van Josef Stapf, dat gevestigd is in de groothandelsmarkt in Frankfurt. "Als onderdeel van de overname wordt een aanzienlijk deel van ons productassortiment nu centraal ingekocht, waardoor we ook een aantal nieuwe leveranciers hebben gekregen waarmee we voorheen geen contact hadden. Onze klantenkring, die voornamelijk bestaat uit regionale cateringbedrijven, boerderijwinkels en weekmarkten in de regio Mainz, zal profiteren van ons uitgebreide assortiment", zegt Stephan Neidig, inkoper en verkoper bij Rogge, en beschrijft de voordelen van de nieuwe bedrijfsstructuur.


Links: Het eigen wagenpark van Weco-Frucht. Rechts: Het toegewijde verkoopteam van Weco-Frucht met directeur Hans-Jürgen Neher (2e van rechts)

Snijderij op locatie
In de loop van de overname wil Rogge in de toekomst ook gaan leveren aan de regionale retail, terwijl het tot nu toe vooral afhaalklanten bediende. De buren van het in 1983 opgerichte Weco-Frucht richten zich daarentegen al jaren voornamelijk op het leveren van AGF met hun moderne wagenpark. De oorsprong van het bedrijf gaat terug tot het begin van de jaren 1980, legt algemeen directeur Hans-Jürgen Neher uit. "Tegenwoordig leveren we onze klanten ook voorgesneden producten, of het nu sticks, blokjes of iets dergelijks zijn, die we voornamelijk snijden en voorbewerken in onze eigen kantinekeuken. Afhankelijk van de eisen van de klant worden deze producten met de hand of machinaal verwerkt."


De gevel van de in 1989 gebouwde Großmarkthalle, waar zowel Aktürk als de twee bovengenoemde bedrijven gevestigd zijn. Het pand, met een oppervlakte van ongeveer 11.000m² (inclusief 2.400m² halruimte), is sinds 2011 in erfpacht van het management van WECO Frucht. Het gebouw is sinds acht jaar uitgerust met moderne zonnepanelen.

Voor meer informatie:
Grossmarkthalle Mainz
Robert-Bosch-Strasse 42
55129 Mainz, Duitsland

Stephan Neidig
Rogge Obst und Gemüse GmbH
Tel: +49 6131 590 51/52
[email protected]

Hans-Jürgen Neher
WECO Frucht GmbH
Tel: +49 6131 590-27 tot -29
Mobiel: +49 175 24 79 868
[email protected]
www.weco-frucht.de

Muhsin Aktürk
Aktürk Obst- und Gemüsehandel
Großmarkthalle Mainz
Tel: +49 6131 592566
Mobiel: +49 179 455 04 54
[email protected]

Publicatiedatum: