Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Steeds meer Spaanse Osteen mango's op Großmarkt München

Het Spaanse mangoseizoen is momenteel in volle gang. "De afzetperiode voor Spaanse mango's is ongeveer twee maanden en loopt tot eind oktober - begin november. Tijdens deze periode verhandelen we zowel het belangrijkste ras Osteen als de aan de boom gerijpte en dienovereenkomstig hoger geprijsde Irwin. Tegen het einde van het seizoen zijn er meestal ook kleinere volumes Kent-mango's uit Spanje. Maar de nadruk ligt duidelijk op de bovengenoemde rassen", meldt Stefan Bednarek, inkoper en verkoper bij Früchtewelt, gevestigd in de centrale hal van de groothandelsmarkt in München.

De markt was goed voor Spaanse mango's. Door de inflatie lagen de prijzen iets hoger dan het jaar ervoor. Over het algemeen lijken Spaanse mango's aan belang te winnen. Bednarek: "Ik zit sinds 2011 in het vak en toen waren wij de enige plek in de markthal in München waar je terecht kon voor Spaanse mango's van het ras Trops. Tegenwoordig zijn er meer die deze mango aanbieden. Maar vooral Osteen geniet een toenemende populariteit als hoogwaardige, maar aantrekkelijk geprijsde mango van Europese teelt."


Spaanse mango's van de rassen Osteen (l) en Irwin.

Aantrekkelijke prijsklasse voor meloenen van topkwaliteit
Een ander seizoensgebonden hoogtepunt in het assortiment van Früchtewelt zijn Franse Charentais meloenen van het topmerk Philibon. "We bieden het hele jaar door Charentais meloenen aan en beschikken in de zomer over Franse producten. Vooral augustus is meestal een zwakke afzetmaand vanwege de vakanties, hoewel de vraag naar onze meloenen ook in deze maand helemaal niet slecht was. Dit komt deels door de betaalbare prijzen: in de winter liggen de prijzen soms rond de € 6 tot 7 per stuk, op dit moment zitten we op € 3 tot 4, wat relatief gunstig is voor een kwaliteitsproduct. Het helpt natuurlijk ook dat een meloen uit Italië momenteel ongeveer € 2 kost. Als je nu een tot twee euro meer uitgeeft, heb je een premium meloen en dat ziet de klant."


Franse Charentais meloenen van het merk Philibon

Dalende trend in speciaalzaken, online handel in de lift
Früchtewelt heeft zich in de loop der jaren weten te profileren als een vast aanspreekpunt voor alles wat met exotisch en tropisch fruit te maken heeft. De concurrentie is echter merkbaar toegenomen, merkt Bednarek op, omdat veel groothandelaren op de markt nu ook exoten aanbieden. Daarnaast is er een dalende trend in de klassieke klantenkring van groothandelsmarkten, zoals speciaalzaken en weekmarkten. Ondertussen blijft online retail aan belang winnen. "In dit segment hebben we nu een vaste klant voor ons weten te winnen die drie keer per week bij ons koopt. Het is belangrijk dat de producten verpakt worden geleverd in plaats van los, zodat ze gemakkelijk te verzenden zijn."

Kiwibessen en regionale gember
Volgens Bednarek zijn er af en toe nieuwe producttrends in de exotische sector. "Momenteel bieden we onze klanten kiwibessen uit Portugal aan. In slechts een paar jaar tijd is dit een vast, seizoensgebonden onderdeel van ons assortiment geworden en het is ook erg populair bij online retailers. Verder zijn we elk jaar blij met de jonge gember uit regionale teelt, die we in de herfst aanbieden naast geïmporteerde producten uit Thailand en Brazilië", zegt hij, verwijzend naar het naderende begin van het seizoen.

Voor meer informatie:
Stefan Bednarek
Früchtewelt GmbH
Großhandelsmarkt München
Tel: +49 89 7 466 66 0
[email protected]
www.fruechtewelt.eu

Publicatiedatum: