Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

In memoriam Joep Beunen (Linne Transport)

Op 7 september is Joep Beunen van J.A. Beunen BV en Linne Transport op 74-jarige leeftijd overleden.

"In 1910 is het bedrijf in commissie- en groothandel J.A. Beunen BV van groenten en fruit opgericht door de grootvader van Joep. Later werd dit bedrijf voorgezet door zijn vader, waarna Joep in de jaren 60 na zijn studie samen met zijn broer Jacques mee gaat werken in het bedrijf van hun vader", vertelt zoon Joost Beunen.

"Het bedrijf was toen gericht op de dagelijkse inkoop van groenten en fruit. Iedere dag gingen ze samen vanuit Linne (hoofdvestiging) naar Grubbenvorst om daar op de veiling hun inkoop te doen. In de jaren 80 werd het bedrijf uitgebreid met transport. Elke dag gingen er een aantal vrachtwagens met de ingekochte groenten en fruit vanuit Grubbenvorst richting het westen van het land." Toen hun vader ouder werd, heeft Joep samen met broer Jacques het bedrijf overgenomen. "Hierna werd het bedrijf jaar na jaar steeds groter. Ruim 50 jaar lang heeft hij dit werk samen met zijn broer met veel plezier gedaan. Broer Jacques ging met pensioen, maar Joep bleef het bedrijf voortzetten."

Sinds 2011 is ook zoon Joost werkzaam in het bedrijf. Hierdoor kwam er nieuwe energie binnen, waardoor het bedrijf weer verdere stappen kon zetten. Elke dag gingen vader en zoon samen op weg naar Grubbenvorst om daar hun dagelijkse taken te voltooien. Joep ging zich vooral richten op de administratieve zaken en Joost op de praktische zaken.

In 2016 heeft Joep het bedrijf overgedragen aan zoon Joost. Als vierde generatie kwam hij aan het roer te staan. Joep zou minder gaan werken, maar werk was zijn allergrootste hobby. "Hij is dagelijks de inkoop aan de veilingklok en administratie blijven doen. In november 2023 is Joep helaas ziek geworden, maar ook dit was voor hem geen reden om niet meer te gaan werken. Hij bleef betrokken bij het bedrijf tot de allerlaatste dag! Tot het allerlaatste moment heeft hij de regie in eigen handen gehouden."

Publicatiedatum: