Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage: Vierkantje lopen op Potato Europe 2024

Tholen - Na acht jaar afwezigheid vond woensdag en donderdag de Franse editie van de Potato Europe plaats in Villers-Saint-Christophe. Voor een buitenbeurs zijn de weersomstandigheden voor een groot deel bepalend voor het succes - iedereen in de aardappelsector kan zich de regeneditie in Emmeloord van 2017 nog wel herinneren - maar deze dag bleef het droog en liet de zon zich zelfs regelmatig zien.

De beurs was ruim opgezet, waarbij de standhouders in een groot vierkant van ruim 2,5 kilometer stonden opgesteld. Midden op het terrein vonden de rooidemonstraties plaats. Het was voor de massaal opgekomen bezoekers dan ook een hele trip om het hele parcours af te leggen. Voor de standhouders gold dat ze ervan verzekerd waren dat iedere bezoeker langskwam, alleen vaak niet voor een tweede keer, dus ze moesten de koe wel bij de horens vatten.

Ook deze editie van de Pototo Europe mocht zich verheugen in veel internationaal bezoek. De Fransen waren in grote meerderheid vertegenwoordigd, maar uit alle continenten gaven mensen uit de aardappelsector acte de présence. Ondanks dat de beurs ruim opgezet was, bleef het dan ook steeds behoorlijk druk op het veld. Ook de Nederlandse standhouders waren goed vertegenwoordigd, met name de aardappelveredelaars, maar tevens de machineleveranciers en frietfabrieken waren present. De NAO had wederom een NL Paviljoen opgetuigd.

Handelaren waren voornamelijk als bezoeker op de beurs. Standhouders en bezoekers toonden zich enthousiast over het evenement. Volgend jaar hoeven de Nederlanders minder ver te reizen, want dan vindt de beurs - die jaarlijks rouleert tussen Frankrijk, Duitsland, Nederland en België - op 3 en 4 september plaats in Lelystad.

Wij maakten de volgende fotoreportage