Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mike Glas, Glas Groenten:

"Als de salarissen zijn gestort, kopen mensen duurdere groenten"

Tholen - Door het natte voorjaar kwam de aanvoer van spruiten en boerenkool op sommige percelen dit jaar wat later op gang. "Door de nattigheid is er laat geplant, daar hebben we nu de naweeën van. Grote aantallen zijn er nog niet, maar de eerste acties zijn nu onderweg en hierdoor komt de vraag ook weer op gang. Door acties worden veel consumenten er bewust van dat de groenten weer beschikbaar zijn", constateert Mike Glas van Glas Groenten uit Broek op Langedijk.

Wel blijft de vraag naar deze groenten volgens de handelaar, zeker in de septembermaand, nog erg weersafhankelijk. "Nu we wat koeler weer hebben, trekt de vraag van zowel de supermarkten als groothandels en exporteurs meteen aan, maar als het volgende week weer warmer wordt, kan de vraag ook zomaar weer inzakken." Daarbij merkt hij ook verschil tussen bepaalde tijden van de maand. "Als de salarissen gestort zijn, kopen veel mensen weer meer duurdere groenten, ben je drie weken verder dan zijn wij met onze relatief goedkope groenten weer aan de beurt."

Naast de spruiten en boerenkool als hoofdproducten verpakt Glas Groenten momenteel een breed scala aan vollegrondsproducten zoals waspeen, witte en rode kool, spitskool, koolrapen, rode bieten en flespompoenen. "Ik verwacht dat de afzet wel redelijk vergelijkbaar zal zijn met vorig jaar, alleen denk ik dat de prijzen wat hoger zullen liggen. De kosten zijn flink gestegen. Veel afnemers willen PlanetProof. Dat kan ook allemaal wel, maar hierdoor worden de opties met gewasbeschermingsmiddelen wel kleiner en het risico van ongedierte groter en daar zit ook een prijskaartje aan!"

Voor meer informatie:
Mike Glas
Glas Groenten
Dulleweg 36
1721 PM Broek op Langedijk
Tel.: +31 (0)226 313 981
[email protected]
www.glas-groenten.nl