Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sjan van Gorsel, Reijnpack:

"Witlofaanbod zal voorlopig nog beperkt blijven"

Tholen - "Weinig en duur", zo vat Sjan van Gorsel van witlofverpakker Reijnpack uit Sint-Philipsland de witlofmarkt kernachtig samen. "Maar in die zin is er niets nieuws onder de zon, want daar hebben we het hele jaar al mee te maken. Voorlopig hebben we net genoeg product om onze klanten uit te leveren en voor de nieuwe oogst er is, zit je toch al snel half november. Tot die tijd zal het aanbod beperkt blijven.""Ook in Frankrijk zijn er tekorten en dat leidt tot een goede vraag op de markt. Wij exporteren veel witlof naar Italiƫ, maar ook landen als Duitsland en Zwitserland doen goed mee, aangevuld met vraag op de binnenlandse markt. Prijzen van kale witlof liggen tussen de 2,80 en 3 euro. De kwaliteit van het lof is gelukkig goed", vertelt Sjan.

Reijnpack verkoopt de witlof hoofdzakelijk verpakt op schalen en in de flowpack, de roodlof daarentegen wordt grotendeels los verkocht. "Maar de verkoop van roodlof verloopt momenteel slecht. Heel het jaar is die afzet goed geweest, maar de laatste maand is de vraag behoorlijk afgenomen. We hebben zelfs een paar weken de roodlof niet opgezet, omdat er zo weinig vraag was. De prijs blijft met 6-7 euro nog redelijk overeind, maar de volumes zijn er niet."Ook zal het huidige seizoen zijn weerslag hebben op het nieuwe seizoen, verwacht de witlofverpakker. "Er is wel meer witlof uitgezaaid, maar de kwaliteit op het veld is ook niet om over naar huis te schrijven. En iedereen heeft tekorten. Normaal gaan we nog weleens door met oude witlof tot eind december, nu starten de eersten eind oktober al. Daarmee wordt het seizoen een stuk langer."

Voor meer informatie:
Sjan van Gorsel
Reijnpack
Kwekerijweg 8
4675 PZ Sint-Philipsland
Tel: 0167-573148
[email protected]
www.reijnpack.nl