Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Belgische scholen en bedrijven bundelen krachten voor een gezondere toekomst

Fruitsnacks start met 'Fruit the Future'. Een samenwerking met bedrijven en ondernemers om ervoor te zorgen dat er nog meer leerlingen elke week kunnen rekenen op een gezond tussendoortje, zo geeft het bedrijf aan.

Fruit the Future: wél een hap in het fruit, niet uit het schoolbudget
Vandaag kunnen scholen in Vlaanderen en Brussel gebruik maken van een subsidiesysteem om één stuk vers fruit per week, per leerling naar de klas te halen. De subsidieprojecten 'Oog voor Lekkers' in Vlaanderen en 'Fruit-School' voor Brussel kunnen ervoor zorgen dat er 20 weken een gratis stuk fruit per leerling wordt geleverd.

"Maar daar knelt vaak het schoentje. De subsidies zijn een topinitiatief. Maar een schooljaar telt 35 weken, waardoor scholen vaak zelf moeten opdraaien voor de resterende 15 weken. Veel scholen hebben echter niet het budget om deze weken te bekostigen," zegt Roel Paesmans, zaakvoerder van Fruitsnacks.

Het idee ontstond toen Kristof Cuppens van Straight-Line Leadership bij Fruitsnacks kwam aankloppen met de vraag om met zijn bedrijf het fruit op de school van zijn kinderen te sponsoren voor die overgebleven 15 weken. In het engagement van deze betrokken ouder en bedrijfsleider zag Fruitsnacks een positieve synergie tussen scholen en bedrijven.

"Daarom roept Fruitsnacks nu het initiatief 'Fruit the Future' in het leven. Hiermee roepen wij ondernemers op om ook de resterende weken fruit te sponsoren voor een lokale school in hun buurt of een school waarmee zij een band hebben. Zo werken ze mee aan een gezonde levensstijl van onze jongeren." besluit Paesmans.

Kristof Cuppens en bedrijfspartner Mandy van der Put van Straight-Line Leadership zijn de eerste peter en meter van het project. Mandy kiest ervoor om een aantal Nederlandse scholen te ondersteunen.

JBC en Group Bruno worden peter van 'Fruit the Future'
Met het initiatief 'Fruit the Future' wil Fruitsnacks bedrijven in Vlaanderen en Brussel stimuleren om met een kleine bijdrage, hun favoriete school te ondersteunen. Op die manier kan een ondernemer bijdragen aan de wekelijkse zekerheid van een gezond stuk fruit voor elke leerling.

Bekende bedrijven JBC en Group Bruno waren onmiddellijk wild van dit fruitig idee en hebben hun peterschap hiervoor toegezegd. Zij geven alvast het goede voorbeeld. "Toen we zaakvoerders Bart Claes van JBC en Noë Bruno van Group Bruno spraken hierover waren ze onmiddellijk enthousiast. We geven hen dan ook graag het peterschap over dit project," vult Roel Paesmans enthousiast aan.

"Gezonde voeding is essentieel voor de ontwikkeling van onze kinderen. Met 'Fruit the Future' kunnen we als ondernemers bijdragen aan een betere en gezonde toekomst voor hen. Dat begint met iets eenvoudigs, maar zeer belangrijk: een stuk fruit," vertelt Bart Claes van JBC. "Als we een bijdrage kunnen leveren aan een leuke, lekkere en gezonde schoolomgeving dan doen we dit met plezier en overtuiging."

Noë Bruno, bestuurder van Group Bruno is al even opgetogen over het project.
"Onze jeugd is de toekomst. Door hen te voorzien van gezonde voeding, investeren we in hun welzijn en prestaties. We zijn trots om deel uit te maken van dit belangrijke initiatief. Ik neem liever elke week een gezonde hap in een stuk fruit, dan een ongezonde hap uit het budget van de school van onze kinderen."

Oproep aan alle bedrijven
Fruitsnacks nodigt nu alle Vlaamse en Brusselse bedrijven uit om ook hun steentje bij te dragen en zich aan te sluiten bij het 'Fruit the Future'-initiatief.

Roel Paesmans bestuurder van Fruitsnacks en initiatiefnemer van dit project legt uit:
"Met 'Fruit the Future' willen we niet alleen bijdragen aan de gezondheid van kinderen, maar ook een brug slaan tussen lokale bedrijven en scholen. Dit project biedt ondernemers de kans om direct lokale impact te kunnen maken op de volgende generaties. Samen kunnen we ervoor zorgen dat elk kind, ongeacht het budget van de school, toegang heeft tot gezonde voeding gedurende het hele schooljaar."

Voor meer informatie:
Roel Paesmans
Fruitsnacks
Mierhoopweg 34
3850 Wijer, België
Tel.: +32 (0)11 69 52 80
[email protected]
www.fruitsnacks.be

Publicatiedatum: