Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Jumbo België draait volgend jaar break-even"

Jumbo opent eerste Jumbo Foodmarkt van België in Gent

Jumbo heeft haar allereerste Jumbo Foodmarkt van België geopend aan de Vliegtuiglaan in Gent. De gloednieuwe Jumbo Foodmarkt biedt klanten een volledig nieuwe foodbeleving, zo stelt de supermarktketen. Dit onder meer dankzij uitgebreide versateliers met producten uit Gent en omstreken, om ter plekke van te genieten in het gezellige Foodcafé, of om mee te nemen.

Uitgebreid aanbod versbereide producten uit eigen atelier
Een zichtbaar fiere filiaalmanager Nico Dewaele opende de deuren van de nieuwe Jumbo Foodmarkt, in het bijzijn van Peter Isaac, directeur Jumbo België, Ton van Veen, CEO Jumbo Supermarkten, familie Van Eerd en vergezeld door voormalig Jumbo-Visma wielrenner Nathan Van Hooydonck en Sofie Bracke, Gentse Schepen van Economie, Handel, Sport en Haven. Nico Dewaele vertelt: "We hebben lang toegewerkt naar deze feestelijke opening. We zijn dan ook ontzettend blij met het prachtige eindresultaat. Het is fantastisch om op deze openingsdag zoveel klanten te zien die enthousiast zijn over onze winkel. Inclusief het Foodcafé én een proefkeuken waar we diverse activiteiten zullen organiseren, biedt onze nieuwe winkel zo'n 3000 m2 aan foodbeleving. Dat is te vergelijken met een half voetbalveld en is daarmee onze grootste Jumbo winkel in België."

De Jumbo Foodmarkt in Gent valt extra op door diverse versateliers, waar elke dag verse maaltijden worden bereid door specialisten. De gerechten zijn ontwikkeld in het eigen Foodcollege van Jumbo. Denk hierbij aan vers bereide pizza's, soepen en quiches, een breed assortiment grillspecialiteiten, waaronder kip aan 't spit, pulled pork of spare ribs, maar ook verschillende gegrilde groenten. Daarnaast vinden klanten er bereide broodjes, wraps en salades en verse sushi en traiteurgerechten. Uniek is dat er zoveel mogelijk gekookt wordt met lokale producten uit Gent en omgeving.

Aandacht voor vers en lokaal
In totaal heeft de nieuwe Jumbo Foodmarkt meer dan 2500 lokale artikelen uit Gent en omstreken beschikbaar. "Alles draait er om lekkere en verse producten uit de regio, om ter plekke van te genieten of thuis zelf verder te bereiden. Met verspakketten inspireert Jumbo haar klanten bijvoorbeeld om op een voordelige en makkelijke manier bekende en minder bekende gerechten zelf te bereiden, die vaak ook nog eens verantwoord zijn. Maar ook om thuis gasten te verrassen, zoals met garnalen- en kaaskroketten van 't Werfje of charcuterie en rundvleesproducten uit de ateliers van beenhouwerij De Laet & Van Haver. Daarnaast kunnen klanten op de uitgebreide visafdeling terecht voor verse vis van dichtbij of genieten van een banketbakkersassortiment met typisch Belgische lekkernijen, als eclairs, taarten en Gentse neuzen van Larmuseau."

Foodcafé
Klanten kunnen kiezen voor 'make it, take it, eat it': enkel de ingrediënten te kopen om een recept thuis zelf te maken, een product kant-en-klaar mee te nemen voor thuis of onderweg; óf het product te nuttigen in het Foodcafé in de winkel.

Blijven groeien in België
Peter Isaac, directeur Jumbo België, geeft aan dat de supermarktketen met de nieuwe winkel wil blijven verrassen: "We blijven nieuwe winkels in Vlaanderen openen en zijn ontzettend fier op deze opening van de eerste Jumbo Foodmarkt van België. Met ons grootste assortiment in België en versspecialisten die iedere dag voor de klanten klaarstaan, bieden we in deze winkel alles onder één dak. En dat tegen de altijd lage prijzen die klanten van Jumbo gewend zijn. We luisteren naar klantwensen en willen hun verwachtingen ook in deze winkel steeds overtreffen. Hierbij spelen onze collega's een onmisbare rol. Met de 7 Zekerheden en hun enthousiasme en inzet, kunnen we onze beloftes waarmaken. Dankzij onze én-én-én-formule veroveren we steeds meer harten van Belgische klanten. We kijken ernaar uit om iedereen in de omgeving van Gent te verrassen met deze bijzondere winkel."

"Jumbo België draait volgend jaar break-even"
"Elke winkel die we nu toevoegen, vergroot de dekking op onze vaste kostenbasis en daarmee reduceren we het verlies. We hebben de afgelopen jaren al een gestage afbouw van het verlies gezien. Dat is nu in Jumbo-termen minimaal: dan hebben we het over enkele miljoenen. Ik verwacht dat we heel snel het break-even punt gaan bereiken en dan naar winst gaan", vertelt CEO Ton van Veen tegen Retail Detail. "We zijn niet in België gestart voor de snelle winst, maar ik verwacht zeker dat we volgend jaar break-even draaien."

Bron: Jumbo

Publicatiedatum: