Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uitbreiding bananenprogramma Port International in Peru

Port International kondigt de uitbreiding van haar exclusieve partnerprogramma in Peru aan. De geselecteerde Peruaanse telers zijn gespecialiseerd in de teelt van biologische en Fairtrade bananen van de hoogste kwaliteit voor de Europese markt.

Port International importeert al meer dan twintig jaar bananen uit Peru en waardeert de hoge kwaliteitsnormen van het land. Peru staat bekend om zijn zorgvuldige teeltmethoden, wat resulteert in bananen met minimale onvolkomenheden. De nabijheid van de teeltgebieden tot de haven van Paita, waar alle bananen binnen maximaal 1,5 uur aankomen, draagt verder bij aan de kwaliteit van de producten.

De Peruaanse bananenteelt onderscheidt zich door de betrokkenheid van een groot aantal kleinschalige telers. Meer dan 750 hectare wordt bewerkt door meer dan 700 kleinschalige telers, die elk gemiddeld slechts 1 hectare land beheren. Deze telers houden met veel toewijding en deskundigheid toezicht op het gehele teeltproces. De duurzaamheid van deze landbouwmethode wordt bevestigd door de 100% biologische certificering en de overwegend Fairtrade-certificering.

Optimale omstandigheden in de Chira Vallei
De Chiravallei en in het bijzonder de Sullana regio bieden ideale bodem- en klimaatomstandigheden voor de teelt van biologische bananen. Het droge, milde en warme klimaat maakt een ecologische teelt mogelijk die in harmonie is met de natuur. Schoon water uit de Andes en het nabijgelegen Poechos Reservoir zorgen voor een jaarrond watervoorziening, wat bijdraagt aan duurzame land- en tuinbouw.

Kwaliteitsgarantie op locatie
Om aan de normen van haar klanten te voldoen, heeft Port International haar eigen kwaliteitsteam in Peru opgezet. De zeven teamleden houden toezicht op het hele teeltproces, evalueren teeltbedrijven en optimaliseren het verpakkingsproces. De inspanningen van het team vergemakkelijken ook de implementatie van speciale verpakkingsoplossingen in het Zuid-Amerikaanse land.

Duurzaamheid
De Peruaanse telers hebben meer dan 20 jaar ervaring in biologische bananenteelt, een van de meest duurzame teeltmethoden. In samenwerking met de coöperaties voert Port International verschillende duurzaamheidsprojecten uit, zoals het recyclen van waswater voor de irrigatie van bomen. Bovendien beslissen de coöperaties zelfstandig hoe ze de Fairtrade premies gebruiken om lokaal positieve veranderingen teweeg te brengen.

Het exclusieve partnerprogramma
De uitbreiding van het Exclusive Partner Programma in Peru betekent een voortzetting van de samenwerking tussen Port International en Peruaanse telers. Dit partnerschap biedt telers planningszekerheid en stelt Port International in staat een uniek product aan te bieden dat exclusief via haar kanalen verkrijgbaar is. De aanhoudende steun van Port International heeft een rol gespeeld in de verbetering van de land- en tuinbouw in de regio.

Voor meer informatie:
Carolin Kohner
Port International
[email protected]
www.port-international.com

Publicatiedatum: