Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Verzengende zomer biedt goede dadels"

De belangstelling voor dadels blijft wereldwijd groeien, waarbij vooral de Medjool dadels uit Israël erg gewild zijn. Yacov Hason, marketingmanager van Erel Dates in Israël, die net terug is van Asia Fruit Logistica in Hongkong, zegt: "We exporteren naar Europa, de VS, Zuid-Afrika en China, en we zijn nu ook begonnen met het verzenden naar Rusland. We sturen de Medjool dadels bijna overal ter wereld naartoe, ook naar India en Thailand. Nu ben ik in onderhandeling met iemand in Taiwan nadat ik die ontmoet heb op Asia Fruit Logistica."

Hason is ook een dadelteler met 100 Dunham (10 hectare). "Mijn vrouw werkt samen met de arbeiders, die midden in de oogstperiode zitten. We zijn begin augustus begonnen met oogsten en verwachten waarschijnlijk eind september of midden oktober klaar te zijn met de oogst."

Erel Dates is eigendom van de grote supermarktgroep Osher Ad in Israël. Ze hebben ook supermarkten in New York met de naam Bingo. "Al het verse fruit komt van AGF Erel. Ze hebben ook een bedrijf dat alleen de dadels naar de supermarkten stuurt. Ze hebben bijna 22 hele grote supermarkten in Israël. Ze hebben vijf Bingo supermarkten in New York, waar we ongeveer 200 ton Medjool dadels naartoe sturen."

Hij zegt dat hun eigen supermarkt veel fruit afneemt. "Ik geef ze de dadels van al onze telers nadat ik ze gesorteerd heb. Ze kopen elk jaar 500 tot 600 ton dadels. Erel Dates verkoopt ook 200 ton Deglet Nour, 200 ton Barhi dadels en het grootste deel van de 4.500 ton Medjool dadels. Op de lokale markt verkopen we ongeveer 1.000 ton."

Israël heeft een verzengende zomer achter de rug. Hoewel dit niet ideaal is voor mensen, gedijen de dadels goed, wat leidt tot een zeer goede kwaliteit, zegt Hason. "De kwaliteit van de scheiding van de schil van de dadels is perfect. De meeste zijn dit jaar van eerste keus omdat het lange tijd erg heet was in Israël. Hoewel het formaat iets kleiner is, zijn er niet veel supergrote en jumbo dadels, maar zijn er meer grote, middelgrote en kleine dadels beschikbaar."

Israëlische dadelmarkten breiden uit
Meer markten over de hele wereld zijn de dadels uit Israël gaan waarderen. "We sturen ook naar Brazilië en Argentinië. We exporteren eveneens naar Nederland en Frankrijk. In Zwitserland sturen we naar Migro retailers die de supersappige Medjool kopen. We hebben allerlei maten en kwaliteiten die iedereen neemt, afhankelijk van de prijs die ze willen. We vinden dadels voor iedereen, afhankelijk van wat ze nodig hebben. De premium, jumbo en large verkopen ook goed op de lokale Israëlische markt."

Hason is blij dat hun lokale valuta, de Israëlische shekel, niet te sterk is, waardoor ze zich verder kunnen herstellen van de uitdagende twee jaar tijdens de Covid-periode. "De waarde van de shekel is erg goed, we zijn in staat om een goed rendement te halen, we zijn blij dat we tot nu toe hebben kunnen herstellen na de laatste twee jaar na Covid," concludeert hij.

Voor meer informatie:
Yacov Hason
Erel Data
Tel: +972 52 4703123
[email protected]
www.ereldates.com/en/

Publicatiedatum: