Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kleinste Amerikaanse perenoogst in 40 jaar

De groeiomstandigheden voor peren in Washington en Oregon waren dit jaar niet optimaal. Een vorst in januari 2024 beschadigde sommige bomen en beperkte de vruchtzetting tijdens de bloei. Bovendien hadden het koude lenteweer en de hagelbuien in de zomer een negatieve invloed op de verpakkingscijfers voor de oogst van 2024-2025. Als gevolg hiervan is de Amerikaanse perenoogst aanzienlijk gedaald. "De perenoogst van 2024-2025 in het noordwesten zal de boeken ingaan als een van de kleinste oogsten die de sector in 40 jaar heeft gezien", zegt Jeff Correa van Pear Bureau Northwest.

De oogst wordt geschat op 10,6 miljoen kartons, wat 28 procent minder is dan vorig seizoen en 31 procent lager dan het vijfjarig gemiddelde. De teelt van de belangrijkste variëteiten is zwaar getroffen. "Bosc is de noordwestvariant die het zwaarst is getroffen", zegt Correa. "Het productievolume is 62 procent lager dan vorig seizoen." De andere twee rassen die de top drie aanvullen - Green Anjou en Green Bartlett - zijn met respectievelijk 26 procent en 18 procent gedaald.

Beperkte export
Door de beperkte oogst zullen er minder peren beschikbaar zijn voor alle markten. Terwijl Amerikaanse peren doorgaans voornamelijk op de binnenlandse markt worden verkocht, worden er ook altijd enkele naar Mexico, Canada en enkele landen in Centraal-Amerika geëxporteerd. Voor het komende seizoen wordt echter verwacht dat de export aanzienlijk zal verminderen. "De enige exportmogelijkheid is de Red Anjou-variëteit, waarvan de oogst slechts één procent lager is dan vorig seizoen." Het Pear Bureau Northwest zal zich inzetten om deze variëteit actief op de exportmarkt te promoten, met als doel de acceptatie van Red Anjou-peren bij consumenten dit seizoen en in de toekomst te vergroten.

Voor meer informatie:
Jeff Correa
Pear Bureau Northwest
Tel: +1 503 652 9720
[email protected]
www.usapears.com

Publicatiedatum: