Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Perzikseizoen al voorbij

Laatste kans voor Griekse pruimen

Het seizoen voor Griekse perziken en nectarines is nu afgesloten, vooral door de vroege rijping en de oogst van dit jaar. De schade door de sterke storm van afgelopen weekend in West-Macedonië heeft echter vrijwel alle resterende producten vernietigd.

Desondanks zijn er nog kansen voor Griekse pruimen van hoge kwaliteit, aldus Yannis Tsartsarakis, aandeelhouder van Froutofarm. Het bedrijf, gevestigd in Pella, West-Macedonië, haalt een groot deel van zijn pruimen en ander steenfruit uit deze regio. Hoewel de storm ook schade aan pruimen heeft veroorzaakt, is er nog een paar dagen oogsttijd over voor de late variëteit Angelino. De oogst zou normaal gesproken langer duren, maar door de vroege teelt van dit seizoen is deze periode ingekort.

Volgens Tsartsarakis is de totale daling van het aantal pruimen ongeveer 50% ten opzichte van een normaal seizoen, wat aanzienlijke gevolgen heeft gehad voor de afzet en prijsstelling. Door de schade en het verminderde aanbod heeft Froutofarm zijn distributieplannen drastisch moeten aanpassen en prioriteiten moeten herzien om aan de vraag te voldoen. Handelaren proberen fruit in koelkamers op te slaan om de marktvraag te verlengen, maar het beschikbare aanbod is beperkt.

Deze situatie heeft geleid tot aanzienlijke prijsstijgingen. De prijzen voor pruimen zijn gestegen tot ongeveer €0,70 per kilogram, terwijl ze vorig jaar rond de €0,40 tot €0,50 per kilogram lagen. Deze prijsstijging weerspiegelt zowel het verminderde aanbod als de verhoogde vraag die ontstaan is door de schade aan de oogst.

Voor meer informatie
Yannis Tsartsarakis
Froutofarm
Tel: +30 23827 70467
[email protected]
https://www.froutofarm.gr/

Publicatiedatum: