Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gewassen Hazera aan bod op Internationale Open Dagen

Hazera organiseert van dinsdag 24 september tot en met donderdag 26 september, na afwezigheid van een jaar, haar Internationale Open Dagen. Telers en actors van vollegrondsgroenten zijn hierbij uitgenodigd op het demoveld van Hazera. Hier staat het complete assortiment vollegrondsgroenten, inclusief dat van de zusterbedrijven Vilmorin en HM.Clause.

"In de tent zijn ook de rassen in verschillende vruchtgroenten zien. Op het veld praten onze product Managers en teeltspecialisten u graag bij over de nieuwste ontwikkelingen. Het is de plek om ervaringen uit te wisselen met professionals uit meer dan 50 landen en automatische plant- en oogstdemonstraties te zien."

De gewassen op een rijtje:

Ui - Hoge opbrengst, hoge kwaliteit
Op het veld vindt men de nieuwe toprassen 37-136, Nico, Storo, Rondo & Prospero, "het lange dag segment met een uitstekende bol- en bewaarkwaliteit en een hoog opbrengstpotentieel."

Succesvol prei portfolio
De opbrengstverhoger Vigora staat centraal op het preiveld: "een flexibel ras, goed aangepast aan stressvolle omstandigheden. Geschikt voor de versmarkt en zeer sterke prestaties voor de verwerking. Ook speciale aandacht voor Signora: een preiras met een zeer sterk ziekte resistentiepakket. Naast deze 2 nieuwe commerciële rassen laten wij u ook onze nieuwste rassen in ontwikkeling zien."

Brassica's
Consumentenvoorkeuren veranderen voortdurend en Hazera-veredeling wil oplossingen bieden voor deze uiteenlopende marktbehoeften met haar nieuwe en bestaande variëteiten. "Kijk eens naar witte kool 17-1856: een veelbelovende veelzijdige kool voor de zomer- en vroege herfstproductie. Geschikt voor korte bewaring en sterk tegen thrips. We presenteren u ook 14-712. Een nieuwe en uitstekende Savooikool. De combinatie van FoC- en Xcc-resistentie maakt dit ras uniek. Met zeer donkergroene blisterkoppen. Ook spitskool Earl is een kool die de aandacht verdient: een zeer uniform hoogproductief zomerras. Op het veld staan ook de nieuwe bloemkoolrassen 10-1283 voor de verse markt en Icerok voor de industie; een keiharde bloemkool voor de productie van roosjes."

In de broccoli zijn 4 nieuwe rassen te zien. "Hiermee wordt het mogelijk de oogstpercentages sterk te verbeteren. Het hele vroege ras First Lap is sterk tegen kattenogen en is volop beschikbaar. HMC35536 is voor de zomer en vroege herfst en staat dit jaar ook in de ringproeven. Daarnaast kunnen telers kennismaken Hyb9376 en een nieuw calebrini ras (Hyb0857) voor de stengelbroccoli."

Radijs
Ook speciale aandacht voor het radijsassortiment. "Waaronder uiteraard winnaar van de AH winnaar best product van het jaar: Purpella & Whitella (snoep radijsmix. Maar ook nieuwkomer 34-569: een rode nieuwe ronde hybride voor de binnenteelt. Met een stevige, puur witte binnenkant voor zowel bos- als voorverpakking, zullen Radijs Pepito en Resito twee van onze aanbevolen radijsjes zijn."

Tomaten
Hazera presenteert in de tent ook de ToBRFV-resistente tomatenrassen. "Zoals de snacktomaten Pendragon en Windsor: beide met een lange houdbaarheid, een crunchy bite en een hoog opbrengstpotentieel. Beide rassen zijn geschikt voor high tech teeltomstandigheden of midtech kassen."

Watermeloenen
De mini pitloze watermeloen Exotica. "Dit ras werd assortiment gepresenteerd tijdens de Fruit Logistica Innovation 2024: Exotica is een handig formaat pitloze mini watermeloen,met een lange houdbaarheid, traditionele smaak en een geweldige kleur en knapperigheid."

Komkommer
Hazera heeft een lange traditie in de komkommerveredeling. "Als een van de eerste bedrijven ter wereld die korte komkommers heeft ontwikkeld, zijn we bezig met innoveren, verbeteren en geleidelijk uitbreiden naar meer komkommersoorten, zoals de long Dutch komkommers & babykomkommers. Tijdens deze open dagen zetten wij onze baby komkommers in het zonnetje."

En niet te vergeten; De (veld)sla, (krul)andijvie, venkel, groenselderij en wortelen…
Voor de bladgewassen is er volop aandacht voor de bladgewassen met een assortiment ijsbergsla, kropsla en Romeinse sla en (krul)andijvie. "Ook is er een uitgebreid range veldsla (waarin de verschillende bladvormen met het hoofdras Audace vergeleken kunnen worden) In de wortelen ligt het accent op Noord-Europa. Hier liggen de rassen voor de diepvries industrie, de grove peen voor de snijderijen, de babypeen en de bewaarpeen (Nantes en Berlicum). Ook zijn er nieuwe courgettes te zien op het veld."

De productmanagers bieden rondleidingen aan en laten bezoekers kennismaken met de nieuwe rassen en bespreken andere nieuwigheden.

Voor meer informatie:
Hazera
Kanaalweg 14
1749 CE Warmenhuizen
Tel.: +31 (0)162 690 900‏
[email protected]
www.hazera.com/opendays

Publicatiedatum: