Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ejidomar, Spanje

Veel vraag naar Spaanse paprika's: "We krijgen veel telefoontjes om te starten"

Het paprikaseizoen is begonnen in Almeria, specifiek in de gebieden Dalías en Berja. Volgende week start de oogst in El Ejido, een later gebied dat grotendeels aan paprikateelt is gewijd.

"Volgende week, in week 38, begint de activiteit in onze pakstations met de aankomst van onze eerste paprika's," zegt José Antonio Baños, president van Ejidomar. Jaarlijks oogst Ejidomar ongeveer 20.000 ton paprika's, wat deel uitmaakt van de totale jaarlijkse oogst van ongeveer 45.000 ton van hun volledige assortiment. "De oogst is laat omdat telers later hebben geplant om plaagproblemen te voorkomen en op verpakkingskosten te besparen. Daarnaast hebben de hoge temperaturen in juli geleid tot problemen in de vruchtzettingsfase," legt de vertegenwoordiger van de organisatie uit.

Volgens José Antonio Baños wordt verwacht dat het paprika-areaal in Almeria iets groter zal zijn dan normaal, "hoewel het niet doorslaggevend zal zijn, omdat het weer, vooral in de maanden december en januari, het aanbod het meest zal beïnvloeden".

Veilingen bepalen de prijzen voor paprika's in Almeria, gezien de beperkte beschikbaarheid van producten in de regio. Het seizoen in Murcia eindigde weken geleden, en de volumes uit Nederland lijken lager dan normaal voor deze tijd van het jaar. "We krijgen veel telefoontjes om nu te beginnen met de handel," zegt de teler/exporteur.

Voor meer informatie:
José Antonio Baños
Ejidomar
El Ejido, Almeria, Spanje
Tel.: +34 950483511
[email protected]
www.ejidomar.es

Publicatiedatum: