Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pachamama Farms (Peru)

"500 containers plus 500 ton vliegmango's voor de export"

Pachamama Farms, een bedrijf gevestigd in Piura, Peru, is opgericht in 2015, en is in negen jaar snel gegroeid. Het bedrijf beheert nu meer dan 220 hectare mango's, waarbij de nadruk ligt op exclusieve en hoogwaardige variëteiten.

Pachamama Farms onderscheidt zich door haar innovatieve vroege mangovariëteiten, afkomstig uit Israël en aangepast aan het Peruaanse klimaat, zoals de Tali/Aya, Shelly, Maya, Noa en Agam variëteiten. Dankzij deze aanpak kon het seizoen worden verlengd, wat een concurrentievoordeel oplevert op veeleisende markten zoals Europa, Azië en Noord-Amerika. "We verwachten dit jaar ongeveer 500 containers te exporteren, met een extra volume van 450 tot 500 ton premium luchtmango", zegt Bruno Tomatis, commercieel manager van Pachamama.

Variedades de mango: Kent, Maya, Noa, Shelly

De Europese markt blijft een van Pachamama's belangrijkste bestemmingen, maar het bedrijf breidt zijn aanwezigheid op de Aziatische markt uit, vooral in Zuid-Korea, en hoopt dit seizoen zowel Japan als China te kunnen opnemen. De uitdaging voor de Aziatische markt blijft echter het verschepen vanwege de lange transittijden. "We letten goed op de haven van Chancay, die volgend jaar operationeel wordt. Als de transittijden worden teruggebracht tot 22-23 dagen, zou dat een geweldige kans zijn," legt Tomatis uit.

Een van de pijlers van Pachamama is haar betrokkenheid bij het milieu. De afgelopen drie jaar heeft het bedrijf een irrigatiesysteem geïmplementeerd dat wordt aangedreven door drijvende zonnepanelen met een capaciteit van 550 kVA, waardoor ze efficiënt en duurzaam kunnen werken. "Ons plan is om deze capaciteit uit te breiden om duurzame energie aan te bieden aan bedrijven in de omgeving," zegt Tomatis en benadrukt de positieve impact die het bedrijf heeft in de regio.

Pachamama volgt veeleisende kwaliteitsnormen, met certificeringen zoals GlobalGAP, Rainforest Alliance en BRC, die essentieel zijn voor toegang tot internationale markten. Daarnaast hanteert het bedrijf strikte protocollen om te voldoen aan de eisen van elke bestemming. "De mango's die we naar markten als Japan, Korea en de Verenigde Staten, China en Chili sturen, moeten hydrothermische behandelingen ondergaan om de fruitvlieg uit te roeien, en in onze pakstations hebben we protocollen voor alle bestemmingen," zegt Tomatis. Het bedrijf biedt ook verpakkingsdiensten aan derden.

Het bedrijf besteedt daarbij speciale aandacht aan de behandeling na de oogst om schade aan het fruit te voorkomen. "De temperatuur waarop we de container instellen, verandert afhankelijk van de rijpheid en de variëteit van het fruit. Eén graad verschil in een reis van 15 dagen kan een impact hebben op de uiteindelijke kwaliteit", legt Tomatis uit en onderstreept het belang van deze controle.

Pachamama Farms zal voor de eerste keer deelnemen aan de Fruit Attraction beurs in Madrid. Tomatis benadrukt dat dit evenement essentieel is voor de positionering van hun merk op de Europese markt en het versterken van de relaties met huidige en potentiële klanten. "We zijn erg enthousiast omdat we niet alleen onze klanten ontmoeten, maar ook ons fruit tentoonstellen, dat we met veel passie behandelen", bevestigt Tomatis. De Pachamama standin Hal 4D25 zal de kwaliteit en diversiteit van haar mangovariëteiten laten zien.

Voor meer informatie:
Pachamama Farms
Av. Paseo de la República 3147 Int 502
San Isidro, Peru
Bruno Tomatis
Tel.: +51 970 270 709
[email protected]
www.pachamamafarms.com.pe

Publicatiedatum: