Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe vegan bitterbal en kroket voor het eerst op Gastvrij Rotterdam

GRO lanceert nieuwe bitterballen en kroketten "om je vingers bij op te eten". Een krokante pankokorst, romige ragout en gevuld met verse oesterzwammen en knolselderij. "De snacks zijn 100% plantaardig en kunnen worden geproefd op Gastvrij Rotterdam," zo meldt GRO.

Serveren maar
"De oesterzwammen van Nederlandse bodem zitten vol natuurlijke smaak en vooral umami, en hebben net als knolselderij een vlezige bite. Vier minuten in de frituur en serveren maar. De 30 grams bitterballen waren al flink groot, en dat blijven ze, de nieuwe kroket is zelfs tien gram aangekomen en nu 80 gram. Serveer ze met mosterd, of culinair chique met kappertjesmayo bij de bitterballen en de kroket op een broodje met zuur, rucola en kewpie mayo."

Oesterzwam
GRO gelooft al sinds haar oprichting in 2011 in een circulair voedselmodel en maakt daarom graag gebruik van de oesterzwam. "Oesterzwammen hebben een vlezige structuur, zijn veelzijdig en voedzaam, en ook nog eens ontzettend duurzaam. GRO teelt ze met de reststroom koffiedik die in samenwerking met groothandels wordt ingezameld bij de horeca en cateraars. Met deze bitterbal of kroket bespaart men de helft aan water, twee derde aan CO₂ en een derde aan benodigde grond ten opzichte van een gemiddelde vlees bitterbal."

De snacks kunnen voor het eerst geproefd worden op Gastvrij Rotterdam van 23 t/m 25 september in Ahoy, Rotterdam. De stand met het GRO-team vindt men in hal 5, nummer 5.423. Na Rotterdam zijn de snacks beschikbaar bij onder andere Sligro, Bidfood, Hanos, InstockMarket, Hocras, Horesca en VHC.

Voor meer informatie:
GRO
Zekeringstraat 17A
1014 BM Amsterdam
Tel.: + 31 (0)20 486 4004
[email protected]
www.gro-together.com

Publicatiedatum: