Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Glenn Demeyer, Elite Fresh Trade:

"Als groentenspecialist een buitenbeentje op Asia Fruit Logistica"

Tholen - Begin dit jaar heeft Elite Fresh Trade het levenslicht gezien. Het bedrijf, dat zich specialiseert in de export van kwalitatief hoogwaardige Belgische producten door middel van lucht- en zeevracht, heeft in de eerst maanden al stappen gemaakt. Begin september hebben ze voor het eerst deelgenomen aan de Asia Fruit Logistica en daarnaast is er sinds kort versterking gekomen met Mustapha Abioui, die zich richt op de markten in het Midden-Oosten, Canada en Afrika. "We zien dat onze aanpak om met onze klanten samen naar beste oplossingen te kijken, in plaats van massavolumes te exporteren, aanslaat", vertelt Glenn Demeyer van Elite Fresh Trade.


Glenn Demeyer en Mustapha Abioui

Verleden week stond dus voor het eerst de Asia Fruit Logistica op het programma voor het bedrijf, dat begin dit jaar al samen met Elite Foods op de Fruit Logistica in Berlijn had gestaan. "Azië is voor ons namelijk in potentie een zeer belangrijke markt", gaat Glenn verder. Toch heeft de beurs in Hongkong hem enigszins verrast. "Dat ligt hem eigenlijk in twee aspecten. Aan de ene kant waren er, met alle respect, zeer veel Chinese beursgangers. Hoewel ik geen Chinees spreek, is dat uiteraard geen probleem", lacht hij. "Echter, China is voor ons geen potentiële markt. Simpelweg, omdat onze groenten daar niet heen geëxporteerd mogen worden door de importeisen van China. Uiteraard is het voor peren zeer interessant, waardoor het voor onze mede-standhouders uit België wel een mooie mogelijkheid was. Alleen wij zijn gespecialiseerd in groenten en doen dus sporadisch peren. Als groentespecialist waren we wel het buitenbeentje op Asia Fruit Logistica."

En daar lag voor Elite Fresh Trade het tweede aspect. "In tegenstelling tot de beurzen in Berlijn en Madrid, respectievelijk Fruit Logistica en Fruit Attraction, was Asia Fruit Logistica met name gecentreerd rond fruit, zo viel ons op. Je zag dit ook terugkomen in de focus van de verschillende landen die aanwezig waren op de beurs. Iedereen had met name fruit in de kijker gezet. Aan de ene kant konden we ons daardoor onderscheiden, omdat we een van de weinige standhouders met een goede kwaliteit groentenaanbod waren, maar aan de andere kant zorgde het er ook voor dat de bezoekers met fruit in de gedachte naar de beurs kwamen."

Kijk naar de toekomst
Ondanks dat het voor Elite Fresh Trade dus niet helemaal was wat ervan verwacht werd, spreekt Glenn toch van een positieve beurs. "Zoals aangegeven konden we ons wel onderscheiden met een ander aanbod dan anderen. Ze kwamen misschien minder voor de Belgische groenten, maar we hebben ze toch op een mooie manier onder de aandacht kunnen brengen. Zo bleken de verpakkingen van onze telers, waar ze veel in geïnvesteerd hebben, in de smaak te vallen. Bovendien hebben we echt ingezet op het premium aspect van onze producten en daar zijn toch nog mooie gesprekken uit voortgekomen. Bijvoorbeeld met groothandelaren, distributeurs en supermarkten die altijd op zoek zijn naar de next big thing. Daarnaast konden we ook een aantal restaurateurs op onze stand verwelkomen, die voor de komende maanden op zoek zijn naar hun menu. Dat is onze specialiteit: Samen met de klant kijken naar ideale culinaire oplossingen met prachtig product, dat binnen hun budget valt."

Een nieuwe aanwinst
Glenn kijkt daarom met vertrouwen naar de toekomst van het nog jonge bedrijf. "We hebben recent Mustapha mogen verwelkomen, die ook gelijk mee is gegaan naar de Asia Fruit Logistica. Hij brengt zo'n 20 jaar ervaring op de Midden-Oosterse en Afrikaanse markt mee." Mustapha vult aan: "En ik denk dat hier voor ons een heel groot potentieel ligt. Dubai is natuurlijk een van de grootste importmarkten van de wereld, waar ze altijd op zoek zijn naar kwalitatief hoogwaardig product. Ik denk dat we daar met onze prachtige Belgische producten een mooie aanvulling kunnen zijn, maar ook in de andere markten in Azië en Noord-Afrika", zo gaat hij verder. "Er is natuurlijk veel concurrentie, maar de investeringen van de Belgische telers in haar verpakkingen en kwaliteit, waar Glenn al over sprak, worden daar zeer gewaardeerd. Bovendien kunnen wij ons met onze servicegerichte aanpak en culinaire kennis onderscheiden. Daar ben ik van overtuigd en dan verwacht ik dat we nog mooie stappen kunnen maken in de komende jaren."

Voor meer informatie:
Glenn Demeyer
Elite Fresh Trade
Mechelsesteenweg 120, dock 540
2860, Sint-Katelijne-Waver, België
Tel.: +32 15 63 37 46
[email protected]
www.elitefreshtrade.com