Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Twee man aangehouden die havenmedewerkers ronselde voor invoer van cocaïne

De Zeehavenpolitie Zeeland-West-Brabant heeft deze week twee mannen van 33 en 48 jaar uit de gemeente Bergen op Zoom aangehouden op verdenking van het ronselen van havenmedewerkers in Vlissingen, zo meldt de politie.

De Zeehavenpolitie ontving informatie dat de mannen actief op zoek waren naar havenmedewerkers die behulpzaam konden zijn bij de invoer van cocaïne via de haven van Vlissingen-Oost. De Zeehavenpolitie is naar aanleiding van deze informatie een onderzoek gestart. Uit dit onderzoek bleek dat de mannen inderdaad actief havenmedewerkers benaderden, hen vroegen om handelingen in de haven te verrichten en hiervoor geld aanboden. Beide verdachten zijn op hun woonadres aangehouden en overgebracht naar de PI Torentijd in Middelburg.

Doorzoekingen
De woningen van de mannen zijn onder leiding van de rechter-commissaris doorzocht. Naast diverse gegevensdragers is ruim tweeduizend euro aan contant geld en lachgas in beslag genomen. Ook trof de Zeehavenpolitie bedrijfskleding van een havenbedrijf aan. Ook die kleding is in beslag genomen.

Ronselaars
Ronselaars houden zich bezig met het werven van onder andere havenarbeiders om hen te helpen bij bijvoorbeeld de invoer van cocaïne. Bij het ronselen worden grote geldbedragen geboden, maar het kan ook zijn dat havenmedewerkers bedreigd of onder dwang gezet worden.

Hulp van binnenuit
Criminele organisaties hebben vaak 'hulp van binnenuit' nodig om cocaïne via de havens Nederland binnen te krijgen. Daarom proberen ze havenarbeiders of overheidsmedewerkers onder druk te zetten of hoge geldbedragen te bieden om hen te helpen. De Zeehavenpolitie onderzoekt of daar in dit geval sprake van is geweest.

Bron: Politie

Publicatiedatum: