Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Empack 2024 wil de volledige keten samenbrengen in Gent

Op dinsdag 17 en woensdag 18 september 2024 opent Empack opnieuw de deuren in Flanders ExpoGent. Voor deze ontmoetingsplaats uit de verpakkingsindustrie trekken grote en kleine professionals uit de sector naar de Oost-Vlaamse hoofdstad om te netwerken en er inzichten samen te brengen die problemen binnen de sector aanpakken. Gelijktijdig met Transport & Logistics en Logistics & Industrial Build, zorgt Empack voor een totaalbeeld van de Vlaamse supply chain.

Innovatie en duurzaamheid in de schijnwerpers
"Tijdens Empack krijgen bezoekers de kans om nieuwe trends en technologieën te ontdekken die de toekomst van de verpakkingsindustrie bepalen. De opkomst van AI en automatisering speelt een cruciale rol in het versnellen van duurzame verpakkingsontwerpen en recyclageprocessen. Empack biedt de perfecte gelegenheid om te zien hoe deze technologieën worden ingezet om de efficiëntie te verhogen en ecologische voetafdrukken te verkleinen."

"Wat de tweedaagse zo interessant maakt, is dat drie beurzen tegelijk plaatsvinden en de focus dus niet enkel ligt op verpakken. Ook op Transport & Logistics en Logistics & Industrial Build kan je je licht opsteken", zegt Nadine Francus, Group Event Director. "En voor wie een heel doelgericht bezoek plant: we bouwen verschillende zones op waar we alle expertise over een bepaald onderwerp verzamelen."

Voedingsindustrie in de kijker
"In zowel Oost- als West-Vlaanderen huizen veel grote spelers van de Vlaamse voedings- en
drankenindustrie, en daar spelen we graag op in", gaat Nadine verder. "Daarom gaan veel van de gratis seminaries op Empack over voeding en (duurzaam) verpakken." Ook op Transport & Logistics staat de voedingsindustrie in de kijker, met onder andere op woensdag 18 september een sessie van Alex Van Breedam over zijn circulaire voedselhub in Antwerpen, waar in juni van dit jaar nog pilootprojecten van start gingen. Dit project toont hoe slimme logistiek en verpakkingen voedselverspilling kunnen verminderen en recyclage kunnen stimuleren, en past perfect binnen de duurzaamheidsdoelen van de verpakkingssector.

"Goed om weten, is dat ook bezoekers van Empack de seminaries van Transport & Logistics met hun ticket voor Empack kunnen volgen." geeft Nadine nog graag mee. Empack 2024 biedt de ideale gelegenheid om te netwerken met collega's, kennis op te doen over de nieuwste technologieën en innovatieve oplossingen voor verpakkingsvraagstukken te ontdekken.

Registratie & toegang
De toegang tot Empack Gent 2024 is gratis voor bezoekers die zich vooraf registreren via onze website. Met 1 ticket krijg je toegang tot de drie beurzen: Empack, Transport & Logistics en Logistic & Industrial Build. Bezoek www.empack.be voor meer informatie en om u in te schrijven.

Praktische informatie
Empack Gent
Dinsdag 17 september: 10.00u – 18.00u
Woensdag 18 september: 10.00u – 17.00u
Flanders Expo Gent

Voor meer informatie:
Empack
www.empack.be

Publicatiedatum: