Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Braziliaanse uienexport stijgt in augustus

In augustus steeg de export van Braziliaanse uien aanzienlijk, met Comex Stat-gegevens die de verzending van bijna 14.000 ton aangaven. Dit volume vertegenwoordigt het op één na hoogste maandcijfer sinds het begin van de records in 1997, met een groei van 154% ten opzichte van juli 2024. Qua inkomsten genereerde deze export 8,7 miljoen dollar, de hoogste maandelijkse waarde in het Comex Stat record, en een stijging van 174% ten opzichte van juli.

Het grootste deel van deze export was gericht op buurlanden, met Argentinië, Uruguay en Paraguay als de belangrijkste ontvangers. Argentinië kwam naar voren als de belangrijkste bestemming en ontving 55% van het totale exportvolume. Eerder dit jaar compenseerde Argentinië een tekort in de Braziliaanse teelt als gevolg van de verminderde oogst in het Zuiden, waardoor er een aanbodtekort ontstond. De recente toename van de export naar Argentinië is het gevolg van een vertraagde oogst in het noorden van Argentinië, een regio die normaal gesproken aan dit vraagvenster voldoet.

Het volume van de zendingen begon vorige week echter te dalen, met verwachtingen voor verdere dalingen naarmate de Argentijnse oogst aan kracht wint.

Bron: DatamarNews

Publicatiedatum: