Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verdelab Bioscience sluit zich aan bij Eurofins Group

Een nieuw tijdperk breekt aan voor Verdelab Bioscience, het laboratorium uit Rimini dat gespecialiseerd is in fytosanitaire analyses voor de landbouw- en zaadwereld. Verdelab is officieel onderdeel geworden van de Eurofins group en zal deel uitmaken van de Agroscience Services divisie, die een aantal bedrijven uit heel Europa samenbrengt die gespecialiseerd zijn in analysediensten voor de agrarische wereld en rassenonderzoek. De overname van het in Rimini gevestigde bedrijf, afgerond op woensdag 11 september, omvat de bevestiging van het voltallige personeel, dat zal worden geleid door de vertrekkende directeur en oprichter van Verdelab, Simone Pizzagalli, die de rol van CEO heeft gekregen.

Simone Pizzagalli

Verdelab Bioscience, opgericht in 2002, is vandaag de dag een referentiepunt voor zaadbedrijven, kwekerijen van groenten en fruit en Italiaanse en buitenlandse landbouwbedrijven: elke dag werken agronomen, fitopathologen, biotechnologen en experts samen om analyses uit te voeren om de aanwezigheid van ziekten op zaden en planten te controleren en samen te werken met degenen die nieuwe variëteiten ontwikkelen om op een veilige manier de resistentie tegen virussen, schimmels en bacteriën te controleren.

We zijn er trots op te zijn gekozen door een bedrijf met de omvang, reikwijdte en waarde van Eurofins: het is een belangrijke erkenning van het professionalisme en de kwaliteit van het werk dat Verdelab heeft kunnen ontwikkelen dankzij zijn team gedurende meer dan twintig jaar geschiedenis," zegt Pizzagalli. "Door ons aan te sluiten bij deze internationale groep kunnen we de diensten die beschikbaar zijn voor klanten uitbreiden, door onze vaardigheden en ervaring die we in het veld hebben opgedaan te integreren met die van een netwerk van wereldklasse."

Rimini, Verdelab's hoofdkantoor vlak bij de groothandelsmarkt

"De overname van Verdelab Bioscience is een belangrijke stap in onze langetermijnstrategie", zegt Vincent Descours, Head of Seed Business bij Eurofins Agroscience Services, "die erop gericht is al onze klanten een compleet portfolio van geïntegreerde oplossingen voor de zaadsector te bieden, inclusief laboratoriumtests, analytische en diagnostische diensten en veldproeven. De ervaring en expertise van het Verdelab-team en zijn experts verrijken ons aanbod aan oplossingen voor onze klanten nog verder, waardoor het laboratoriumnetwerk van Eurofins sneller en efficiënter kan reageren op de uitdagingen van de land- en tuinbouw."

Een stap voorwaarts in groei voor beide bedrijven: "Toen we deze operatie begonnen te evalueren, was onze eerste zorg het veiligstellen van onze meest waardevolle schat: ons team," vervolgt Pizzagalli. "Verdelab is in de eerste plaats de mensen die er deel van uitmaken: een groep experts met hoge vaardigheden, maar ook een 'familie' die elke dag samenwerkt om te groeien in naam van kwaliteit. Eurofins zocht precies dit: een organisatie die het aanbod van zijn wereldwijde netwerk, sterk geworteld in het gebied en van onbetwiste waarde, verder zou versterken om een pad van wederzijdse groei uit te stippelen."

Het Verdelab-team

"En zo zal het zijn: alle structuren, personeel en activiteiten van Verdelab blijven gevestigd in ons hoofdkantoor in Rimini. Vanaf vandaag kunnen we ons aanbod echter verrijken dankzij een netwerk dat de beste expertise in landbouwproductiebescherming wereldwijd samenbrengt."

Tijdens de transactie werden de verkopende partners bijgestaan door Adma Partners voor de financiële en M&A aspecten, door Fabrizio Farina voor de fiscale aspecten en door advocaat Fabrizio Fanti voor de juridische aspecten.

Voor meer informatie
Verdelab Bioscience srl
Via Tolemaide 146
47900 Rimini, Italië
Tel.: +39 0541 747028
[email protected]
www.verdelab.it

Publicatiedatum: