Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vraag overtreft geplande hoeveelheden

Nieuwe Eden perenbomen geplant

Op dit moment zijn er in Italië de afgelopen drie jaar iets minder dan 50 hectare Eden perenbomen aangeplant in Emilia Romagna, Apulië en Calabrië, waarvan 15 hectare al in productie is. Met de nieuwe aanplant die voor de komende maanden gepland staat, komt daar nog eens 60 hectare bij, waarmee de geïnvesteerde oppervlakte op meer dan 110 hectare komt.

Uzi Cairo van de kwekerij Cairo & Doutcher, de exclusieve distributeur voor Italië van Eden perenplanten, geeft een positieve beoordeling van de betrokken gebieden en de oogst van 2024, na de recente velddagen over de variëteit op 22 en 23 augustus.

Uzi Cairo met enkele oogstmedewerkers

"De 170.000 planten zijn allemaal al geboekt, zowel door bedrijven die hun areaal willen uitbreiden als door nieuwe klanten. Het plantmateriaal is dus uitverkocht voor de volgende transplantaties. Gezien de verrassende vraag hebben we in plaats daarvan bijna 500 duizend planten gepland voor 2026. De volgende transplantaties beginnen weer in december en eindigen in maart/april 2025. In Emilia Romagna hebben we nu 15 hectare (in de provincies Ferrara en Bologna), terwijl er in Apulië ongeveer 28 hectare is, voornamelijk gelegen in de provincies Bari, Foggia, Taranto en Lecce, plus 6 hectare in Calabrië, gelegen tussen Reggio Calabria en Cosenza."

De manager meldt dat het evenement eind augustus werd bijgewoond door zo'n 250 bezoekers van bekende bedrijven uit de groente- en fruitsector. "We deelden met operators, technici en boeren het resultaat van de derde oogst, met 24 kg peren per boom voor een totaal van 55 ton per hectare. Anderzijds oogstten we in de Eden teelt anderhalf jaar na het planten (met een plantafstand van 1x5 m - gladde planten in potten) 10 ton/hectare, voor een totaal van 1.600 planten. Onze voortdurende focus ligt op het waarborgen van een goede winst en lagere kosten voor telers, gezien het potentieel van onze planten. Met het Eden-programma slagen we hierin: we bieden telers een sappige, knapperige, kleurrijke en vroegrijpe peer die bijzonder productief is. Deze peren hebben een houdbaarheid van meer dan 8 maanden wanneer ze koel bewaard worden, en worden door Greenyard Fresh Italy op de markt gebracht tegen een gemiddelde prijs van € 1,50 per kg."

Het bedrijf Cairo & Doutcher organiseert nieuwe bijeenkomsten in verschillende Italiaanse regio's die gespecialiseerd zijn in de perenteelt, zoals ook gebeurde in de winter- en lentemaanden. "De beheerskosten zijn lager en liggen rond de €10.000 tot €12.000 per hectare, vergeleken met andere bekende cultivars waarvan de kosten ongeveer €20.000 per hectare bedragen voor een opbrengst van 10 ton," concludeert Uzi Cairo.

Voor meer informatie:
Uzi Cairo
Vivai Cairo & Doutcher di Uzi Cairo e figli
Contrada Vigna Grande - Seminaristi
73043 Copertino (LE), Italië
Tel.: +39 328 9863911
[email protected]
[email protected]
www.cairodoutcher.com

Publicatiedatum: