Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ook Surinver sluit zich aan bij Unica

De Spaanse Unica groep heeft Surinver, een coöperatie uit Alicante, die dit seizoen haar 50e verjaardag viert, aan haar team toegevoegd. Met deze integratie breidt Unica haar productassortiment uit met onder meer maïs, groene selderij, mini-Romaine sla of radicchio.

Ook de teelt van blokpaprika's zal Unica vanaf nu jaarrond kunnen garanderen. De groep was met een oogst van 100 miljoen kilo reeds de grootste Spaanse teler van paprika's en daar komt nu nog eens ruim 16 miljoen kilo bij.

Diversificatie en ruim conveniencesegment
Een andere belangrijke ontwikkeling is de uitbreiding van het conveniencesegment. De groep had al onder meer geraspte tomaat en geroosterde groenten, daar komen nu quinoa- en peulvruchtensalades en gekarameliseerde groenten bij. De biologische afdeling, die meer dan 30% van de afzet vertegenwoordigt, omvat zowel verse als voorgesneden producten.

Unica sloot het afgelopen seizoen af met een omzet van € 620 miljoen. Deze stijging is te danken aan de organische groei binnen de aangesloten coöperaties en de integratie van Frutas Segura y García aan het einde van het seizoen. Voor het huidige seizoen 2024-2025 verwacht Unica een aanzienlijke groei dankzij de toetreding van Surinver en verdere organische groei. Met ongeveer 200 leden had Surinver vorig seizoen een omzet van € 42 miljoen. Op een areaal van 950 hectare (234 ha kasteelt en 716 ha vollegrondsteelt) werd 39 miljoen kilo geoogst.

Met de uitbreiding van het productassortiment en de verlenging van de afzetkalender kan de groep haar service aan de klanten verbeteren. Het uiteindelijke doel is meer winst voor de telers.

Voor meer informatie:
Unica Group SCA
Tel: +34 950 18 15 00
Avd. de la Innovación, 15 Ed. Pitágoras Planta 2
04131 Almería (Spanje)
https://unicagroup.es

Publicatiedatum: