Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Spanje

Miura hoopt € 1,5 miljard te ontvangen voor Citri&Co

Citri&Co, eigendom van private equity fonds Miura Partners, heeft een recordjaar achter de rug met een omzet van € 900 miljoen en een oogst van 950 miljoen kilo. Deze resultaten hebben de eigenaren ertoe aangezet om een kapitaalswijziging te overwegen en uit hun deelneming te stappen, op zoek naar een waardering van maximaal € 1,5 miljard. Het zou een van de belangrijkste deals van het jaar in de Spaanse AGF-sector kunnen zijn.

Miura vertrouwt het verkoopproces toe aan investeringsbank William Blair, die de verkoopprospectus in oktober zal verspreiden. Het fonds verwacht een georganiseerd proces met verschillende geïnteresseerde partijen en dat het opvolgingsplan eind 2024 of in het eerste kwartaal van 2025 zal zijn afgerond.

In vijf jaar tijd is Citri&Co uitgegroeid tot het grootste bedrijf in zijn sector in Spanje, met een omzetstijging van 8,4% en een toename van de productie van 11,76% ten opzichte van het voorgaande jaar. Het bedrijf voelt zich klaar om het verkoopproces te starten nadat het in de lente de nodige voorbereidingen heeft getroffen. De meerderheidsaandeelhouder is het Miura fonds, terwijl de andere belangrijke eigenaren leden zijn van de oprichtende families Martinavarro en Ballester.

Citri&Co heeft een opmerkelijke expansie doorgemaakt sinds Miura Partners in 2016 voor het eerst een belang van 25% verwierf, toen het al een belangrijke citrusexporteur was. De groeistrategie omvatte de integratie van andere bedrijven, zoals Rio Tinto of Perales & Ferrer, en meer recent de overname van de fruitactiviteiten van San Miguel.

De verkoop van Citri&Co heeft de interesse gewekt van verschillende financiële investeerders, waarbij de Canadese Public Sector Pension Investment Board (PSP Investments) eruit springt als een van de belangrijkste kandidaten, vooral na de aankoop van een deel van het areaal van Citri&Co in 2022.

De verkoop van Citri&Co lijkt een van de belangrijkste deals van het jaar te worden, met een waardering die zou kunnen oplopen tot € 1,5 miljard, hoewel sommige financiële bronnen suggereren dat deze prijsverwachtingen te ambitieus zouden kunnen zijn.

Bron: eleconomista.es

Publicatiedatum: