Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frutas Beri (Spanje)

Redelijk goede start Primofiori citroenseizoen

Aan het begin van dit nieuwe Spaanse Primofiori citroenseizoen is het gevoel beter dan vorig jaar. De eerste volumes kwamen immers op een lege markt terecht vanwege minder aanbod van overzee. Hoewel er nog steeds twijfels zijn, wordt er een redelijk seizoen voorspeld voor de Spaanse citroenen.

"Begin september werden de eerste Primofiori citroenen geoogst. De vraag was groot en de prijzen waren hoog, omdat de markt in Europa behoorlijk leeg was. De aanvoer uit Zuid-Afrika, Argentinië en Uruguay is veel lager geweest dan normaal", zegt Antonio Carrión van Frutas Beri, een bedrijf uit Murcia.



"Hoewel de lege markt een voordeel is voor ons, twijfelen we nog steeds over wat er precies gaat gebeuren. De laatste ladingen Zuid-Afrikaanse citroenen, die meer vertraging oplopen dan normaal, zullen nog voor een korte overlapping zorgen. De goede start begin september zorgt misschien wel voor een kleine zeepbel, maar dat is normaal, want de telers hadden het vorige seizoen zwaar te verduren en dit seizoen hopen ze een goed jaar te maken. Maar of de verwachtingen ook overeen zullen komen met de realiteit valt nog te bezien", aldus Antonio Carrión.

Hoewel de oogstraming voor 2024/2025 ruim 20% lager is dan vorig jaar, bestaat er volgens Antonio Carrión "de vrees dat de jonge boomgaarden meer zullen produceren dan verwacht. Aan de andere kant valt nog af te wachten wat er uit Turkije en Egypte zal komen. Ook daar lijkt de oogst vertraging op te lopen."

"Op dit moment zijn er wel wat telers die haast hebben om hun fruit te verkopen, gezien de goede prijzen. Iedereen kan wat profiteren van deze start, maar over een tiental dagen zullen er toch meer volumes op de markt beginnen te komen", zegt Antonio Carrión.



Frutas Beri heeft meer dan 40 jaar ervaring in de teelt van citroenen. Het levert tussen de 50 en 60 miljoen kilo per jaar aan supermarkten in heel Europa, ook in het Verenigd Koninkrijk. Het aanbod, waarvan een vijfde van eigen teelt is, is jaarrond.

Frutas Beri is standhouder op de Fruit Attraction (stand 7D18A).

Voor meer informatie:
Antonio Carrión
Frutas Beri
C. Mariano Rojas, 1
30130 Beniel (Murcia) – Spanje
[email protected]
fruitberi.com

Publicatiedatum: