Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Groothandelsmarkt Wenen: verschillende bedrijven blijven maandag gesloten

Watersnoodramp na storm Boris in Roemenië, Polen, Tsjechië en Oostenrijk

Overstromingen houden Centraal-Europa in hun greep: Vooral gebieden in Roemenië, Polen, Tsjechië en Oostenrijk zijn getroffen.


In het Roemeense Galați staat een groot deel van de provincie onder water. Vier mensen kwamen om en 90 anderen werden geëvacueerd

De storm Boris trok dit weekend over Midden-Europa: de situatie is momenteel bijzonder kritiek in Neder-Oostenrijk. De hele provincie werd zondagochtend uitgeroepen tot rampgebied. Een brandweerman overleed tijdens een overstromingsoperatie in Neder-Oostenrijk. Honderden mensen moesten in het weekend worden gered. Na de zware regenval van zondag blijft de situatie maandag gespannen.

Na de zware regenval in Neder-Oostenrijk is de regen in de nacht van zondag op maandag afgenomen. De adempauze zal echter waarschijnlijk van korte duur zijn. Veel metrolijnen in Wenen zijn gesloten, de zuidelijke snelweg richting Wenen is weer open. Delen van het land staan nog steeds onder water, niet alleen in Oostenrijk, maar ook in Roemenië, Tsjechië en Polen.

Groothandelsmarkt Wenen: verschillende bedrijven blijven maandag gesloten
De Oostenrijkse hoofdstad Wenen ligt in het hart van het rampgebied. Daarom hebben de overstromingen ook gevolgen voor de dagelijkse gang van zaken op de plaatselijke groentemarkt, de belangrijkste groothandelsmarkt van het land. "Mensen gaan niet naar buiten om te winkelen, daarom gebeurt er hier op dit moment erg weinig. Sommige winkeliers zijn vandaag niet eens open, mede door de afsluiting van de A2. Maar dat overleven we wel: Ik hoop alleen dat de getroffen mensen er zo goed mogelijk doorheen komen, want de situatie is op sommige plekken erg kritiek. Al het andere kan worden georganiseerd," zegt een Weense groothandelaar.

LGV: 'Alleen plaatselijke schade'
De grote coöperatie LGV Sonnengemüse is tot nu toe grotendeels gespaard gebleven, meldt CEO Josef Peck desgevraagd. "Er is alleen geïsoleerde schade. De productie in de beschermde teelten is tot nu toe echter niet aangetast. We hebben alleen een gebrek aan licht en warmte, wat de teelt momenteel enigszins beperkt."

Voor meer informatie:
https://www.grossmarkt-wien.at
http://www.lgv.at

Publicatiedatum: