Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oezbekistan breidt meloenexport uit naar VS en VK

Oezbekistan heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt bij de uitbreiding van zijn meloenenexport en toestemming gekregen om te beginnen met zendingen naar zowel de Verenigde Staten als het Verenigd Koninkrijk.

Het ministerie van Landbouw kondigde aan dat Oezbekistan toestemming heeft gekregen om meloenen te exporteren naar de VS, na een succesvolle ontmoeting met ambtenaren van het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Er is aan alle technische vereisten voldaan en de export zal naar verwachting binnenkort van start gaan, in afwachting van de laatste juridische procedures. Oezbekistan onderzoekt ook de export van andere producten, zoals druiven en kersen, naar de VS. Bovendien zijn beide landen overeengekomen om de samenwerking op het gebied van laboratoriumonderzoek te verbeteren.

Ondertussen is Oezbekistan officieel begonnen met de systematische export van meloenen naar het VK. De eerste zending van 10 ton werd door de Oezbeekse exporteur Agricultural Products Export geleverd aan het Britse bedrijf Lemar Food. Britse consumenten, die al hebben genoten van Oezbeekse meloenen via eerdere proefzendingen, zullen nu regelmatig toegang hebben tot dit zoete fruit. De lopende onderhandelingen zijn erop gericht om het aanbod van Oezbeekse producten in het VK uit te breiden.

In de eerste zeven maanden van 2024 exporteerde Oezbekistan 23.300 ton meloenen ter waarde van $11 miljoen, met als belangrijkste markten Kirgiziƫ, Kazachstan, Rusland en kleinere zendingen naar Letland en Duitsland.

Bron: dunyo.info / upl.uz

Publicatiedatum: