Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK: Asda protesteert tegen claim voor gelijk loon

VK: Asda protesteert tegen grootste gelijkloonclaim in de retail
Vrouwelijke werknemers van Asda, gesteund door GMB Scotland, maken zich op voor een protest buiten de supermarkt in Perth aanstaande maandag in een geschil over beloning. De vakbond heeft erop gewezen dat vrouwen die in de winkels werken tot £ 2 per uur minder opstrijken dan hun mannelijke collega's in magazijnfuncties. Asda is momenteel verwikkeld in de grootste rechtszaak over gelijke beloning in de retail, waarbij 50.000 huidige en voormalige personeelsleden betrokken zijn.
GMB schat dat het achterstallige loon voor Asda's vrouwelijke werknemers meer dan 30 miljoen pond kan bedragen en dat het bereiken van gelijke beloning hun jaarinkomen met 6000 pond kan doen stijgen. Organisator Robery Deavy van GMB Scotland heeft de onderwaardering van het werk van vrouwen bij Asda aan de kaak gesteld en er bij het bedrijf op aangedrongen te investeren in een eerlijk loon in plaats van in juridische kosten: "Het werk van vrouwen bij Asda en elders is te lang ondergewaardeerd geweest en het is de hoogste tijd dat daar verandering in komt."
Bron: Mirror

VK: Plannen goedgekeurd voor opening nieuwe winkel Pinners Brow Retail Park door Lidl
Lidl heeft de strijd met rivaal Tesco gewonnen om een nieuwe supermarkt te openen op een retailpark in Warrington. In juni vorig jaar diende de discountsupermarktketen plannen in om een nieuwe winkel te openen op Pinners Brow Retail Park. Op dit moment bestaat het terrein uit vier afzonderlijke eenheden die worden gebruikt door Wickes doe-het-zelfwinkel en handelszaak, die zullen blijven bestaan, evenals Sofology, The Jungle kinderspeeltuin en Carpet Right. Lidl heeft unit vier overgenomen, die momenteel wordt gebruikt door Carpet Right - dat in juli failliet ging en aankondigde dat de winkel zou sluiten - evenals unit drie die wordt gebruikt door The Jungle en een deel van unit twee die wordt gebruikt door Sofology Warrington.
Bron: Warrington Guardian

VK: Asda-werknemers komen in opstand tegen 'mentaal slopende' in-store radio
Werknemers van Asda zijn in opstand gekomen tegen een maatregel om muziek zonder licentie op repeat af te spelen in de winkel. De bazen van de supermarkt hebben de muziek op hun radio in de winkel omgeruild voor nummers van artiesten die geen licentie hebben om zo geen dure royalty's te hoeven betalen. Maar het personeel van de supermarkt heeft de overstap bekritiseerd door te zeggen dat het "repetitief" en "mentaal vermoeiend" is.
Op een Reddit-forum gewijd aan het personeel hebben sommigen de verandering afgekeurd en gezegd dat het "oubollig" is. Een klant op het forum zei over de nieuwe muziek: "Ik ben maar een klant, maar zelfs ik heb gemerkt hoe verschrikkelijk het nu is!" Medewerkers speculeerden dat de verandering een poging was om minder royalty's te hoeven betalen aan grote platenmaatschappijen voor het afspelen van nummers op de radio in de winkel. Asda lanceerde haar eigen radio in de winkel in 1991.
Bron: Standard