Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Begin oktober eerste Italiaanse kaki's

De eerste Rojo Brillante kaki's in Zuid-Italië zullen begin oktober worden geplukt en dat is volgens schema. Het belooft een interessant seizoen te worden, zowel op teelt- als marktniveau.

"We zijn echt blij met de vraag die we zien en we werken hard om de eerste pallets tussen 8 en 13 oktober te kunnen verzenden, meer dan tien dagen eerder dan vorig seizoen", zegt Francesca Gallicchio, managing director van Gallicchio Frutta, een bedrijf dat afgelopen herfst het merk Divino - Il kaki italiano™ lanceerde op de binnen- en buitenlandse markt.

"De temperatuurdaling van de afgelopen dagen is alleen maar goed voor de planten", vervolgt ze. "We verwachten een positief seizoen: er zijn geen verontrustende tekenen van plagen en/of ziekten, noch andere teeltproblemen. Op sommige percelen in Apulië en Basilicata is de kleurverandering al begonnen."

Het volume dat Gallichio Frutta op de markt zal brengen wordt geraamd op ongeveer 2.200 ton. Er zijn tien vaste leveranciers, wiens aanvoer zal worden aangevuld met partijen van kleinere teeltbedrijven in de Zuid-Italiaanse regio's Apulië, Calabrië, Basilicata en Sicilië.

"We zien geen daling van de opbrengst, maar wel iets kleinere maten op sommige percelen als gevolg van de aanhoudende droogte", voegt Gallicchio toe. "Echter, een te grote vrucht kan ook een handicap zijn bij het op de markt brengen, zoals we vorig jaar hebben gezien. Het ideale gewicht van Rojo Brillante kaki's ligt tussen de 240 en 300 gram."

In dit tweede seizoen van het merk Divino zullen de kaki's in kartons van 2 kilo en van 5 kilo worden geleverd, die laatste met een enkelvoudig pakblad en een afmeting van 30x50x9 cm. "Daarnaast kunnen we herbruikbare kratten aanbieden van Tosca Italy, Cpr en Ifco. Er is veel interesse op de Italiaanse en Europese markt, zowel van groothandelaren als supermarktketens."

Voor meer informatie:
Divino - De Italiaanse kaki
Gallicchio Frutta Srls
Via Piemonte n. 36/b
75020 Scanzano Jonico (MT) – Italië
Tel: 335 5872063 (Antonio)
Tel: 334 8121776 (Francesca)
[email protected]
Ilkakidivino.com
Facebook.com/DivinoIlkakiItaliano

Publicatiedatum: