Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Uvasdoce Fresh

"Tekort aan druiven maakt vroegere import noodzakelijk"

Het Spaanse druivenseizoen bevindt zich nu in zijn derde en laatste fase. Door een lager dan verwacht aanbod in september, veroorzaakt door voortijdige rijping, en een vroege kloof begin november, zal de import naar verwachting eerder beginnen en toenemen, aldus het bedrijf Uvasdoce uit Alicante.

"Gedurende dit seizoen zijn we verschillende uitdagingen tegengekomen, waaronder een uitbreiding van 8 naar 12 teeltbedrijven en 30 hectare meer dan vorig seizoen, wat resulteerde in een volumetoename van 35%," legt Uvasdoce uit. "Daarnaast zorgde het weer ervoor dat de druiven vroeg rijp waren, waardoor er vanaf de eerste weken van september een tekort aan druiven was. Hierdoor moest de import vervroegd worden."

"De druivenmarkt is blijven groeien, hoewel met name Spanje sterke concurrentie heeft ondervonden van ander fruit zoals kersen en watermeloenen, wat de verkoop van het vroege fruit heeft beïnvloed. In september is de belangstelling voor druiven echter aanzienlijk toegenomen."

"Op Europees niveau wordt een normaal einde van het seizoen verwacht in landen als Frankrijk, Italië en Portugal, en deze situatie heeft bijgedragen aan een versnelling van de teelt. Begin november wordt een gat in de markt voor witte druiven verwacht, wat een toename van de import zal betekenen, aangezien de oogsten voor verschillende variëteiten ongeveer drie weken zijn vervroegd", adviseert het bedrijf.

Uvasdoce zal opnieuw aanwezig zijn op Fruit Attraction (stand 8C04) in Madrid van 8 tot 10 oktober, waar het zijn UvaXperience onder de aandacht zal brengen en zijn volledig vernieuwde oudejaarscatalogus zal presenteren.

Voor meer informatie:
Uvasdoce Fresh
Ctra. Monforte-Agost km. 6,9
Partida de las Norias n.º 188
Tel.: +34 965 620 125
[email protected]
www.uvasdoce.com