Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Beyond Field

"Met teelt in Spanje en Zuid-Afrika jaarrond ruim babygroentenaanbod"

Babygroenten heb je in verschillende kleuren, vormen en smaken, maar de gemene deler is een aantrekkelijk miniformaat dat zeer wordt gewaardeerd door consumenten en de horeca. "Ze zijn onze sterproducten", zegt Javier Nedal, manager van het Spaanse Beyond Field. "Onder ons merk La Joya de la Corona verkopen we het hele assortiment babygroenten die we op onze eigen percelen in de provincie Sevilla telen."

"We telen 'regenboogwortelen', in oranje, geel en paars, die we gemengd of per kleur afzonderlijk afzetten, afhankelijk van de klant. Maar we hebben ook prei, rode bieten en venkel in miniformaat. Dit jaar gaan we kleine courgettes en aubergines introduceren."

"Een van onze sterke punten is dat we het hele assortiment jaarrond kunnen leveren, door samenwerking met de Zuid-Afrikaanse teler Yukon International", geeft Javier aan.

"Het is een nichemarkt met een zeer interessante vraag, zowel in de retail als in de horeca in Europa. Met meerdere supermarktketens hebben we jaarprogramma's en we doen zelfs luchtzendingen naar het Midden-Oosten."

Queen Selection mandarijnen
Beyond Field is ook fier op de Queen Selection mandarijnen die het teelt. "Dit kwaliteitszegel is in het leven geroepen om de Queen mandarijnen die door La Joya de la Corona worden geteeld te onderscheiden op de markt."

"Queen Selection mandarijnen hebben een aantrekkelijke roodachtige kleur en een afgeplatte vorm. Ze zijn gemakkelijk te pellen en bevatten geen pitten, twee factoren die zeer gewaardeerd worden door de markt en door de consumenten. De balans tussen suiker en zuurgraad is perfect, zelfs aan het einde van het seizoen, wanneer andere premiumrassen beginnen te falen in zuurgraad. Het suikergehalte ligt altijd boven de 12 graden Brix."

"Een ander onderscheidend kenmerk is de sappigheid van deze mandarijn, met een sapgehalte tussen 47 en 52%. De maatsortering ligt doorgaans tussen 1x en 2x."

"Het mandarijnenseizoen begint meestal rond 10-15 januari en eindigt rond half maart. Net als bij de babygroenten hebben we buiten het seizoen oogst in Zuid-Afrika, zodat we de markt ook van september tot en met november kunnen voorzien van Queen Selection mandarijnen. Het is nu wachten op de eerste volumes uit Zuid-Afrika."

Fruit Attraction
Beyond Field zal met zijn merk La Joya de la Corona aanwezig zijn op de Fruit Attraction, op stand 9F00A. "Dit jaar richten we ons in Madrid op onze babygroenten. Het is erg spannend om in dit segment te werken, want er zijn niet zoveel bedrijven die echt goede kwaliteit leveren. Om onze klanten de beste service te geven, bieden we de mogelijkheid om gemengde pallets te maken, want naast babygroenten en Queen Selection mandarijnen telen we citruskaviaar, passiefruit en andere groenten. We staan open om teeltprogramma's op te stellen voor alle klanten die daarom vragen."

Voor meer informatie:
Beyond Field, S.L.
Edificio Hermes II, C/ Comercio, 51
Parque Industrial Pisa
41927 Mairena del Aljarafe (Sevilla) – Spanje
Tel: +34 663 267 919
[email protected]
https://lajoyadelacorona.es

Publicatiedatum: