Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Automatiseringsslag in transportprocessen met nieuw TMS

Bakker Transport & Warehousing is live met Boltrics' Transport Management Systeem en slaat een nieuwe automatiseringsslag in hun transportprocessen. Na een uitgebreid selectietraject, en een daaropvolgende succesvolle implementatie, gebruikt de logistiek dienstverlener uit Heereveen nu het TMS van Boltrics om hun transportactiviteiten te ondersteunen en hun klanten te ontzorgen.

Met meer dan 30 jaar ervaring op te teller in de levensmiddelenlogistiek weet Bakker Transport & Warehousing wat er nodig is om de beste logistieke service te bieden aan hun klanten. Het familiebedrijf gaat voor kwaliteit, veiligheid, duurzaamheid én innovatie. En is door die visie opzoek gegaan naar een nieuw TMS.

"Met het vorige TMS liepen we tegen beperkingen aan," vertelt Arjen Hoekstra, Directeur Bedrijfsvoering bij Bakker Transport & Warehousing. "Niet omdat het niet goed werkte, maar omdat we onze transport automatisering over een andere boeg wilden gooien. Dat resulteerde in de keuze tussen een her-implementatie of kiezen voor een nieuw systeem, waarbij we uiteindelijk hebben gekozen ons vertrouwen in de filosofie van Boltrics verder uit te breiden door naar hun TMS over te stappen."

Keuze voor de logistieke standaard
Met de keuze voor het TMS breidt Bakker Transport & Warehousing het gebruik van Boltrics' softwareoplossing uit. "We ondersteunden onze magazijnprocessen al met 3PL Dynamics van Boltrics en staan achter de filosofie van de branchestandaard," vervolgt Arjen Hoekstra. "Onze collega's zijn in staat om veel aan te passen in de applicatie, ze kennen de structuur en hoeven zelf niets te programmeren. Dat is een groot voordeel. En zo kunnen we naadloos integreren met onze warehouseactiviteiten."

Arjen Hoekstra: "Toen we de keuze voor Boltrics' TMS maakten, wisten we dat deze module volop in ontwikkeling was. En daar besloten we bij in te stappen. Dat zorgde ervoor dat we niet alleen gebruik konden maken van de laatste functionaliteiten ontwikkeld in voorgaande projecten van Boltrics, maar ook met nieuwe toepassingen konden komen om onze processen nóg beter te ondersteunen."

Gebruikmaken van breed gedragen functionaliteiten in de transport
Met het nieuwe TMS kan Bakker Transport & Warehousing vertrouwen op relevante functionaliteiten voor 3PL en hun transportplanning en -administratie naar een volgend niveau tillen. "Het visuele planscherm in combinatie met de direct gekoppelde resource planning zorgt dat onze planners efficiënt en overzichtelijk ritten kunnen plannen. Daarbij gaan we direct vanuit het systeem chauffeurs instrueren via WhatsApp, sturen we boordcomputers van dedicated ritten aan via rittemplates die vanuit de boordcomputers gevuld worden en verwerken we inkoopfacturen volledig geautomatiseerd in het systeem met behulp van AI," sluit Arjen Hoekstra af.

Voor meer informatie:
Boltrics
Mike Oerlemans
Mob: +31615438757
[email protected]
www.boltrics.nl

Publicatiedatum: