Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uit de oude doos: Jegerings Machinehandel/Weegtechniek Deurne

In Primeur nummer 3 van 15 september 1989 staat het bedrijf van Jan Jegerings in de schijnwerpers. Hij vertelt over de geschiedenis van het bedrijf in Deurne en hoe hij als klein ventje al interesse had in techniek. Lees hier het hele artikel:

Jegerings Machinehandel/ Weegtechniek Deurne (NL):
Door revisie als nieuw

Toen het schrappen van aardappels in groentewinkels zo'n beetje algemeen begon te worden, ongeveer twintig jaar geleden, begon de vader van Jan Jegerings, die al jaren als groenteboer in het Brabantse Deurne gevestigd was, zich te interesseren in deze machines. Langzamerhand breidden deze activiteiten zich uit en had hij, naast zijn groentewinkel een levendige handel in gebruikte machines. In het begin handelde hij voornamelijk in de kleine groentesnij- en schrapmachines voor groentewinkels, maar allengs maakten ook weegapparatuur en grotere snijmachines deel uit van zijn activiteiten. Zijn oudste zoon nam de groentehandel van zijn vader over en het was al gauw duidelijk dat de jongste, Jan, de machinehandel voor zijn rekening zou nemen.


Jan Jegerings met zijn vrouw en zijn pas geboren dochtertje.

Al jong in de techniek
Jan Jegerings: "Als jongetje van acht zat ik al altijd in de werkplaats, de apparaten en de techniek boeiden me meer dan de groenten." Op zijn achttiende kwam hij bij zijn vader in het bedrijf en vijf jaar later nam hij het volledig over. Hij zegt: "Ik volg niet helemaal het voetspoor van mijn vader, daar waar bij hem de nadruk vooral op koop en verkoop van groenteverwerkende machines lag, ligt deze bij mij veel meer op de revisie van machines. Ik koop allerlei soorten groente- en vleesverwerkende machines op, breng ze praktisch terug in nieuwstaat en verkoop ze vervolgens."


Gereviseerde weegschalen weer als nieuw

"Op deze wijze kan ik instaan voor een goede kwaliteit en kan ik garantie op de apparatuur geven. De door mij afgeleverde tweedehands machines zijn alleen qua prijs minder dan nieuwe. Mijn filosofie is dat een tevreden klant wanneer hij wil uitbreiden of aan vervanging toe is bij mij terugkomt. Daarom voer ik de reparaties aan de door mij afgeleverde machines ook zelf uit. Moet ik daarvoor naar Kortrijk, dan ga ik er graag naartoe."


Gereviseerde groenteverwerkingsmachines

De vrouw van de heer Jegerings verzorgt de administratie en doet de verkoop in de showroom, die op dit ogenblik 300 m² groot is. Het ligt in de bedoeling deze met nog eens 300 m² uit te breiden. "Het assortiment van onze verwerkingsmachines, weegapparatuur en interne transportmiddelen is inmiddels zo groot geworden dat dat noodzakelijk is geworden. Ik zou eigenlijk nog een aantal technici in dienst moeten nemen, maar dit werk is in wezen zo gespecialiseerd dat het me op dit moment te veel tijd zou kosten mensen in te werken. Wij ontwikkelen zelf ook machines op maat voor verschillende takken van de voedselverwerkende industrie. Door de manier waarop wij werken kunnen we goedkoper en vaak ook efficiënter werken dan de grote machinefabrieken. Behalve de gebruikte, gereviseerde apparatuur, leveren we ook apparaten van Eillert, Anliker en anderen. Natuurlijk verzorg ik ook daar de hele Aftersales Service zelf."


De heer Jegerings heeft een bestelwagen tot zijn beschikking

Bron: Primeur, 4e jaargang, nummer 3, d.d. 15 september 1989