Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Henrik Wullems (32) uit Schoonrewoerd maakt De Beste Aardbeienslof van Nederland 2024

Tijdens de grootste editie ooit van 'De Beste Aardbeienslof van Nederland' is Henrik Wullems van Bakkerij De Ambachterij in Schoonrewoerd gekroond tot winnaar. Maar liefst 90 bakkers gingen dit jaar de uitdaging aan om de traditionele aardbeienslof een originele twist te geven. In de spannende finale op 16 september tijdens de Beko Najaarsdagen in Nijkerk, wist Henrik de jury te overtuigen met zijn verfijnde benadering van de aardbeienslof. De jury, onder leiding van Meester Patissier Hidde de Brabander, prees de slof voor de perfecte uitvoering, zonder overdadige smaken, zodat de aardbei volledig tot zijn recht kwam.

Een recordeditie met unieke creaties
De editie van 2024 was de grootste ooit, met vier voorrondes verspreid door heel Nederland en maar liefst 90 deelnemers. Na de intensieve voorrondes selecteerde de jury de vijftien beste bakkers en patissiers voor de finale. De voorrondes en PR-campagne gedurende de zomer zorgden voor een enorme zichtbaarheid voor de deelnemers: meer dan 6.000.000 mensen werden bereikt. Dit gaf niet alleen een boost aan het evenement, maar ook aan de bakkers en hun creaties. Op 16 september kwamen de finalisten tijdens de Beko Najaarsdagen bijeen in Nijkerk voor een dag vol inspiratie, ambacht en passie voor het vak.


Winnaar Henrik Wullems van de Ambachterij in Schoonrewoerd

Jury onder de indruk van de balans
Juryvoorzitter Hidde de Brabander sprak vol lof over de creatie van Henrik: "Het niveau was dit jaar echt hoog, en de verschillen tussen de deelnemers waren minimaal. Wat Henriks slof bijzonder maakte, was de klassieke benadering met een moderne twist in de presentatie. Hij koos voor een cirkelvormige slof in plaats van de traditionele ovale vorm, wat een mooie dynamiek gaf. De smaken waren ingetogen, zodat de aardbeien de ster konden blijven, en dat zorgde voor een hele chique, verkoopbare slof."

De jury met de top 3 van de Beste Aardbeienslof van Nederland 2024

"Geen gekke smaken, gewoon perfect uitgevoerd"
Winnaar Henrik Wullems reageert bescheiden op zijn overwinning: "Eigenlijk was er niks bijzonders aan mijn slof. Alles was precies goed uitgevoerd: de juiste bodem, de perfecte crème en de beste aardbeien. Geen gekke smaken, maar gewoon elk element met aandacht bereid. Dat is gelukt, en dat is blijkbaar ook wat de jury heeft gezien. Twee jaar geleden werd ik tweede, dus het voelt geweldig om nu de eerste plaats te pakken. De aanhouder wint!"

Prijzenpakket voor de winnaar en finalisten
Winnaar Henrik ontvangt naast de titel 'De Beste Aardbeienslof van Nederland 2024' ook een uitgebreid prijzenpakket met onder andere een seizoen lang aardbeien ter waarde van € 3.000,- en exclusieve Dobla chocolade-decoratie. Er waren ook prijzen voor de bakkers die de tweede en derde plaats haalden. Ailean Klaassens van De Bakkers van Verloop uit Gorredijk en Dré Eversteijn van Banketbakkerij Wesseling uit Leidschendam ontvingen onder andere een gepersonaliseerde Le Nouveau Chef buis en 25 kg Debic roomboter en 10 liter Debic slagroom, aangeboden door Beko Groothandel.

Over Prestige Fruit en de partners
'De Beste Aardbeienslof van Nederland 2024' werd georganiseerd door Prestige Fruit in samenwerking met hoofdsponsors Beko Groothandel en Van Gelder Groente & Fruit, met ondersteuning van partners Dobla en Le Nouveau Chef. Prestige Fruit is het kwaliteitsmerk voor zachtfruit voor horeca en bakkers en garandeert fruit van de hoogste kwaliteit: met de beste smaak, structuur en geur, geplukt op het perfecte moment.

Publicatiedatum: