Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Extreme hitte veroorzaakt tekort aan kwaliteitsuien in Oekraïne

Door de extreme hitte dit seizoen wordt er in Oekraïne een aanzienlijk tekort aan kwaliteitsuien verwacht. Volgens Andriy Marushchak, commercieel directeur bij Van Dyke Technics, hebben de weersomstandigheden dit jaar de uienteelt aanzienlijk beïnvloed.

Ondanks het gebruik van druppelirrigatie hebben de hoge temperaturen ervoor gezorgd dat de uien niet de optimale grootte bereikten, vooral in de oostelijke regio's. Hierdoor was er aan het begin van het seizoen een overvloed aan kleine uien, wat leidde tot een tijdelijke prijsdaling toen telers hun oogst direct van het veld verkochten.

Marushchak verwacht dat de uienprijzen na het nieuwe jaar zullen stijgen door een verwacht tekort aan uien van hoge kwaliteit. Hoewel sommige westelijke regio's van Oekraïne betere groeiomstandigheden hadden, is de meeste uienteelt geconcentreerd in de zuidelijke regio's.

Het veranderende klimaat zorgt voor een geleidelijke verschuiving in de groenteproductie naar het westen van Oekraïne, maar het blijft een uitdaging om de volledige omvang van de zuidelijke teelt in deze nieuwe gebieden te evenaren.

Bron: seeds.org.ua

Publicatiedatum: