Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turks granaatappelseizoen verlengd

"Dit jaar ziet het Turkse granaatappelseizoen er veelbelovend uit," zegt Akin Soyleyen, marketingmanager bij de Turkse AGF-exporteur Aksun. "We verwachten een grote oogst met meer granaatappelen dan voorgaande jaren. De goede bloeiperiode, het gunstige weer en het ontbreken van zware regenval hebben bijgedragen aan een hogere opbrengst. Deze grotere oogst helpt ons om aan de stijgende vraag te voldoen en onze positie op zowel bestaande als nieuwe markten te versterken. Bovendien kunnen we door het verlengde leveringsseizoen tot mei onze kwaliteitsgranaatappelen langer aan onze klanten leveren."

Het weer in Turkije is bijzonder gunstig geweest voor de teelt van granaatappelen, wat Aksun een verlengd aanvoerseizoen doet verwachten, legt Soyleyen uit. "Het Turkse weer was dit seizoen uitzonderlijk goed voor de granaatappelteelt. Milde temperaturen en tijdige regenval tijdens de kritieke groeifasen hebben bijgedragen aan de gezonde ontwikkeling van onze boomgaarden. Bovendien heeft de afwezigheid van zware regenval, hagelbuien en onverwachte vorst de stress en ziektedruk tot een minimum beperkt. Dit heeft geleid tot een uitstekende bloei, resulterend in fruit van hoge kwaliteit met een uitstekende smaak en uiterlijk, en een verlengd leveringsseizoen."

Volgens Soyleyen nemen consumenten granaatappelen steeds vaker op in hun dieet. "De vraag naar granaatappelen is momenteel sterk en blijft wereldwijd groeien. Consumenten zoeken steeds meer naar superfoods zoals granaatappelen vanwege hun erkende gezondheidsvoordelen, waaronder een hoog antioxidantgehalte. Het verlengde leveringsseizoen tot in mei stelt ons in staat om aan deze verhoogde vraag te voldoen. We merken vooral veel interesse vanuit markten in Europa, het Midden-Oosten en Azië."

De logistieke uitdagingen bestaan al zo lang dat Aksun zich heeft kunnen aanpassen aan de nieuwe situatie, zegt Soyleyen. "De crisis in de Rode Zee heeft verschillende logistieke problemen veroorzaakt, waardoor we onze exportstrategieën proactief hebben moeten aanpassen en optimaliseren. Om mogelijke verstoringen te beperken, hebben we onze scheepvaartroutes gediversifieerd en samenwerkingen opgezet met alternatieve havens en transportpartners. De verlenging van ons aanvoerseizoen tot mei biedt extra flexibiliteit om deze uitdagingen aan te pakken. Deze aanpak zorgt ervoor dat onze producten zonder vertragingen bij onze klanten aankomen, met behoud van de betrouwbaarheid en efficiëntie die ze van ons verwachten."Aksun richt zich dit seizoen op zowel bestaande als nieuwe klanten, met een focus op uitbreiding naar Aziatische markten. "We willen onze relaties in Europa versterken, waar de vraag stabiel is, en tegelijkertijd nieuwe kansen verkennen in opkomende markten zoals Azië," zegt Akin Soyleyen. "De prijzen zijn nu gunstig voor zowel telers als consumenten, met een lager prijsniveau dan vorig seizoen door het hogere aanbod en de langere beschikbaarheidsperiode. Deze strategie helpt ons om ons marktaandeel uit te breiden."

Soyleyen benadrukt dat Turkse granaatappelen een sterke positie hebben ten opzichte van concurrenten uit Spanje, India en Egypte. "Gunstige weersomstandigheden en een uitstekende bloei hebben geleid tot hogere kwaliteit en grotere volumes. De korte transittijden naar grote markten zorgen voor verser fruit, en het langere leveringsseizoen stelt ons in staat om aan de vraag te voldoen, zelfs als anderen dat niet kunnen. Deze voordelen geven Turkse granaatappelen een voorsprong op de concurrentie."

"We verwachten een dynamische en succesvolle periode in de komende weken. Onze teams zijn erop gefocust dat de oogst vlot verloopt en dat de granaatappelen efficiënt worden verwerkt en verscheept. Met het verlengde aanvoerseizoen tot in mei verwachten we dat de vraag sterk blijft en we zijn bereid om snel te reageren op de behoeften van de markt," besluit Soyleyen.

Aksun zal aanwezig zijn tijdens Fruit Attraction in Madrid. U kunt hun stand vinden in hal 10, stand 10A14.

Voor meer informatie:
Akin Soyleyen
Aksun
Tel: +90 324 234 41 90
Mobiel: +90 532 590 75 92
[email protected]
www.aksun.com.tr

Publicatiedatum: