Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Carrefour opnieuw actief op Indiase markt

VK: Supermarkt gekroond tot goedkoopste na prijsverlaging van 15% en het is niet Aldi of Lidl
Een supermarkt die ooit werd beschuldigd van het 'uitlachen van klanten' met hun verhoogde prijzen heeft Aldi en Lidl voor de tweede week verslagen met hun aanbiedingen. Hoewel Morrisons vorig jaar tot de duurste retailers werd gerekend, heeft het nu de kroon van 'goedkoopste' supermarkt gekregen, zo meldt de Manchester Evening News. De Manchester Evening News vergelijkt sinds maart 2022 elke week de prijs van het mandje bij Morrisons, Sainsbury's Tesco, Asda, Aldi en Lidl. In april kwam Morrisons zelfs als duurste uit de bus en in juli werd het beschuldigd van prijsverhogingen.
Bron: Manchester Evening News

Carrefour opnieuw op Indiase markt
De Franse retailer Carrefour zal na tien jaar opnieuw zijn intrede doen op de Indiase markt, dit keer via een franchiseovereenkomst met de in Dubai gevestigde Apparel Group. Carrefour, een grote wereldwijde food retailer, had India in 2014 na vier jaar verlaten. Het bedrijf had moeite om op te schalen en winstgevend te worden door de restrictieve Indiase retailwetten, die bedoeld waren om kleine buurtwinkels, de zogenaamde Kirana-winkels, te beschermen tegen directe concurrentie.Carrefours herintrede op de Indiase markt zal bestaan uit een retailformule met winkelgroottes van zo'n 750 tot 2.800 m². Het bedrijf zal zich in eerste instantie richten op Noord-India, met plannen om na verloop van tijd landelijk uit te breiden. De opening van de eerste winkel is gepland in de National Capital Region (NCR) in 2025.
Bron: Propnewstime

VK: Ocado klanten woedend als leveringen op laatste moment worden geannuleerd
Klanten van Ocado hebben hun woede geuit op sociale media nadat de online supermarktketen gisteren op het laatste moment de leveringen annuleerde. In een e-mail aan klanten zei Laura Harricks, Chief Customer Officer, Ocado Retail: "Het spijt ons zeer, maar we kunnen je Ocado bestelling niet leveren. Natuurlijk wordt deze bestelling niet in rekening gebracht." Ze voegde eraan toe: "Je kunt dezelfde bestelling opnieuw boeken als je wilt. Log gewoon in op ocado.com en selecteer 'Omboeken' om een nieuwe datum en tijd te kiezen. Om het goed te maken heb ik hier een voucher van €20,00. Deze is geldig tot 16/12/2024. Bedankt voor uw begrip. Oprechte excuses." Harricks gaf geen reden voor de annuleringen, maar op X vertelde Ocado's klantenservice aan een ontevreden klant: "Er is een operationele reden waardoor we de bestelling niet kunnen picken en verpakken, daarom is de bestelling geannuleerd."
Bron: Retail Tech Innovation Hub

VK: Grote supermarkten kondigen sluiting van meer dan 300 winkels aan
De John Lewis Group - die eigenaar is van Waitrose - heeft bevestigd dat het zijn meer dan 300 winkels tijdens Kerst twee dagen zal sluiten. Alle winkels van Waitrose en John Lewis zullen sluiten op eerste kerstdag, maar ook op tweede kerstdag. De enige twee winkels die de dag na Kerst open zullen zijn, zijn de John Lewis-winkel in Trafford en het winkelcentrum in Stratford.
Bron: Spiegel

VK: Aldi kondigt uitbreiding van 23 winkels aan
Aldi investeert £800 miljoen om zijn groei in het VK te versnellen. Dit is de grootste jaarlijkse investering van het bedrijf tot nu toe. De focus ligt op het verlagen van prijzen en het openen van nieuwe winkels, met als doel 23 nieuwe locaties te openen voor het einde van het jaar, waaronder in Muswell Hill in Londen en Mere Green in Birmingham. Daarnaast zal Aldi 100 bestaande winkels opknappen, het netwerk van distributiecentra uitbreiden en de technologische infrastructuur upgraden om de groei te ondersteunen.
Bron: MobilityPlaza