Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Monomateriaal netverpakkingen met groot label

Verpakkingen van monomateriaal zijn een goede oplossing voor de AGF-sector, omdat ze efficiëntie, gebruiksgemak en milieuvriendelijkheid combineren. P-Pack, geproduceerd door de Puma verticale netmachine van het Italiaanse REV Packaging Solutions, bestaat uit monomateriaal en is het resultaat van vele jaren ervaring op het gebied van heatsealen.

Fabrizio Fiumana

"De verpakking, die in de loop der tijd is verfijnd en geoptimaliseerd, is volledig gemaakt van PE en bestaat uit heat-sealed buisvormige netten met een band dat als handvat fungeert. De netverpakking is dus praktisch en handig. Daarnaast biedt een etiket dat qua vorm en grootte kan worden aangepast voldoende communicatieruimte", zegt Fabrizio Fiumana, voorzitter van REV.

P-Pack is gemaakt met 50% minder plastic dan vergelijkbare verpakkingen op de markt. "Het sleutelwoord is verminderen. Het is niet genoeg dat de verpakking uit één materiaal bestaat, om echt duurzaam te zijn moet hij ook licht zijn, heel licht zelfs", vervolgt Fiumana. "Het label, ook gemaakt van polyethyleen, wordt direct op het net aangebracht. Bovendien is Puma uitgerust met een thermische transferprinter die rechtstreeks op het label kan printen. Op deze manier hebben we een laag materiaal geëlimineerd, die, als ze er wel nog zou zijn, ervoor zou zorgen dat de verpakking niet meer 100% recyclebaar zou zijn. De band die als handvat dient, heeft ook precies de juiste breedte."

In de grafiek hieronder zie je een vergelijking voor een verpakking van 500 gram (bv. citroenen), tussen het gewicht van P-Pack en enkele heat-sealed netten (voor gedroogd fruit, citrus, uien, aardappelen, etc.) die momenteel op de markt zijn.

"De combinatie van deze maatregelen stelt ons in staat om een enorme hoeveelheid materiaal te besparen: de verpakking is goedkoper voor zowel de verpakker als de consument en bovenal milieuvriendelijker. De cijfers spreken voor zich", besluit Fiumana.

Voor meer informatie:
REV Packaging Solutions Srl
Via F. Parri, 745
47522 Cesena (FC) – Italië
Tel: +39 (0)547 384435
[email protected]
www.revsrl.com

Publicatiedatum: