Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Begin oktober eerste kaki's uit Italiaanse Romagna

"Als alles gaat zoals gepland, zullen we begin oktober de eerste kaki's afzetten. De maten zien er goed uit en de bestellingen beginnen al binnen te komen", zegt Jenny Ghiddi, eigenaar van Domenico Laghi, een handelsbedrijf in de Italiaanse regio Romagna.

"Als we deze week gespaard blijven van felle regen, zal de opbrengst hoger uitvallen dan die van vorig jaar. Hopelijk gaan we een positief kakiseizoen tegemoet."

De middelgrote maten beloven veel goeds. De temperatuur is sterk gedaald de afgelopen dagen en dat zal de kwaliteit van het fruit ten goede komen, want te hoge temperaturen en droogte hebben een serieuze impact op dit gewas. "De kwaliteit belooft uitstekend te zijn", zegt exportverantwoordelijke Mirco Zoffoli. "Dit is goed nieuws voor de afzet richting de Italiaanse en buitenlandse retail. We rekenen onder meer Zwitserland en Oostenrijk tot onze bestemmingen."

Massimo Laghi, een van de 50 telers die kaki's leveren aan Domenico Laghi, is ook optimistisch over de teelt: "Maar je moet natuurlijk professioneel te werk gaan en irrigatie, voeding en gewasbescherming goed onder de knie hebben. Op dit moment zien de kaki's er goed uit en we hopen dat ze de komende uren en dagen, gezien de voorspelde regen, zullen overleven."

Jenny Ghiddi en teler Massimo Laghi

Het doel van het bedrijf is om meer dan 1.500 ton op de markt te brengen, zowel Tipo als Rojo Brillante kaki's.

Het bedrijf uit Forlì verwerkt het fruit in het pakstation handmatig ten behoeve van een optimale kwaliteit. "De klassieke verpakking is de open tray, maar we zijn uitgerust om alle klanten op hun wenken te bedienen. Trays met vier stuks zijn het populairst", besluit Jenny Ghiddi.

Voor meer informatie:
Jenny Ghiddi
Domenico Laghi Sas
Via Cà Mattioli, 2
47122 Forlì (FC) – Italië
Tel: +39 (0)543 722349
[email protected]

Publicatiedatum: