Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rick Oonk treedt toe tot bestuur van Agro-Connect

Agro-Connect, een landelijk platform voor data-uitwisseling in de Nederlandse agrifoodsector, stelt Rick Oonk aan als bestuurslid. Oonk, unitmanager Agriculture, Food & Retail bij Info Support, wil samen met overheden en bedrijven werken aan meer innovatiekracht en samenwerking op datagebied.

Rick Oonk begon zijn carrière bij Info Support in 2010 en verkende diverse domeinen en branches. In zijn huidige rol is hij verantwoordelijk voor de unit Agrofood, waar hij een team aanstuurt dat zich specifiek richt op IT-projecten in de agrifoodsector. Een van de thema's waar Oonk zich hard voor maakt, is het bevorderen van data-uitwisseling tussen agrarische bedrijven, overheden en fabrikanten. Info Support is partner van Agro-Connect en levert een bijdrage door kennis en expertise te delen over data-uitwisseling en innovatie binnen de sector.

Belang van standaardisatie en transparantie
"De sector staat voor veel uitdagingen, van duurzaamheid tot efficiëntie en voedselveiligheid, maar ook de zekerheid van voedsel voor toekomstige generaties", vertelt Rick Oonk. "ICT-oplossingen spelen daarin in toenemende mate een belangrijke rol, met data-interoperabiliteit als cruciale en verbindende factor. Als bestuurslid wil ik mijn kennis delen en overheden en bedrijfsleven samenbrengen, om zo de sector vooruit te helpen. Voor een toekomstbestendige sector hebben we elkaar hard nodig."

Profijt voor de gehele keten
Oonk vervolgt: "De agrifoodsector beschikt over een enorme schat aan data, maar het verbinden en uitwisselen van die data is niet zo eenvoudig. Het datalandschap is behoorlijk versnipperd, met verschillende partijen en platforms die op hun eigen manier data verzamelen. Meer transparantie en standaardisatie zijn daarom erg belangrijk. Daarbij is het van belang dat data-uitwisseling veilig en verantwoord gebeurt, en dat alle partijen in de keten ervan profiteren."

Voor meer informatie: [email protected]

Publicatiedatum: