Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Subsidie aanvragen kan tot eind 2024, maar ‘op is op’

Budgetverhoging Haagse sloopregeling voor vervuilende bestelauto's

Haagse ondernemers kunnen sinds eind augustus weer 3500 euro subsidie van hun gemeente krijgen voor het slopen van een of meer oude bestelauto's. Met de maatregel wil de gemeente de overstap op een elektrische bestelauto makkelijker maken voor kleine ondernemers.

De gemeente heeft het subsidiebedrag in de pot verhoogd met 750.000 euro. Daardoor is er in totaal 1,5 miljoen euro beschikbaar. Hiervan was op 28 augustus 2024 nog de helft over. Ondernemers kunnen de subsidie aanvragen tot en met 31 december 2024. Maar daarbij geldt dat de regeling eerder stopt als het geld op is.

Steuntje in de rug
Wethouder Robert Barker (Buitenruimte, Dierenwelzijn en Milieu): "Met de subsidie geven we Haagse ondernemers een steuntje in de rug bij de overstap naar schoon vervoer. Veel ondernemers weten de subsidie te vinden en dat is goed nieuws. We willen zoveel mogelijk ondernemers helpen en daarom verdubbelen we nu het bedrag dat voor de subsidie beschikbaar is."

Doelgroep
De subsidie is beschikbaar voor alle bestelbusjes geregistreerd in Den Haag. De regeling helpt ondernemers met de overstap naar schoon vervoer in aanloop naar de invoering van de zero-emissiezone in 2025. De meest vervuilende bedrijfsauto's mogen vanaf 1 januari 2025 de Haagse binnenstad namelijk niet meer in. Ondernemers met een of meer oude bestelauto's die op diesel of benzine rijden, kunnen voor elk voertuig dat ze laten slopen 3500 euro subsidie krijgen.

Met de subsidieregeling zijn al meer dan 200 vervuilende bedrijfsvoertuigen van de weg gehaald. Het gaat vooral om voertuigen van emissieklasse 4 en lager.

Bron: evofenedex

Publicatiedatum: