Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gerry Li, Vision Fresh:

"Ongeacht prijsfluctuaties, bieden wij altijd Chinese gember aan"

Tholen - "Na de traditionele rustige periode tijdens de zomervakantie neemt de vraag naar gember van Europese supermarktketens en groothandels weer toe," zegt Gerry Li van Vision Fresh in Poeldijk. "We zien momenteel een relatief normale aanvoer. Door de crisis in de Rode Zee zijn de verzendkosten gestegen, de transittijden verlengd en zijn de kosten en risico's van Chinese gember toegenomen. Als gevolg hiervan kiezen de meeste importeurs voor de goedkopere Braziliaanse gember."

Volgens Gerry variëren de prijzen van gember aanzienlijk afhankelijk van de herkomst. Zo wordt Chinese gember deze week verkocht voor 31 euro, terwijl Braziliaanse gember veel lager geprijsd is, rond de 23 euro. Tegen het einde van september beginnen de Chinese vrachtkosten te dalen en wordt verwacht dat de leveringsdruk tegen het einde van het jaar zal afnemen."

"Vanwege de grote prijsverschillen zijn veel importeurs gestopt met het inkopen uit China. Dit heeft kansen voor ons gecreëerd. Als Chinees bedrijf zijn we al meer dan 13 jaar actief in Nederland en importeren we jaarlijks meer dan 25.000 ton gember. Onze klanten kunnen altijd op ons rekenen voor Chinese gember, ongeacht de prijsfluctuaties. Ongeveer 60% van het jaarlijkse gemberaanbod van Vision Fresh komt uit China, maar we vullen dit ook aan met gember uit Peru, Brazilië, Thailand en Costa Rica. Via ons verpakkingsbedrijf, Rida Trade, kunnen we Europese retail- en groothandelsklanten voorzien van gemberproducten in allerlei verpakkingssoorten."

Gerry verwacht dat de vraag in de komende weken verder zal toenemen. Naast gember laten Europese klanten ook een groeiende vraag naar kurkuma zien. "Elk jaar groeit het volume van dit product met 20%. In ons assortiment hebben we twee hoofdproducten – gember en kurkuma – die beide profiteren van de gezondheidstrend. Dit maakt de toekomst veelbelovend. Elk jaar blijft de vraag naar onze producten groeien."

Voor meer informatie:
Gerry Li
Vision Fresh
ABC Westland 668
2685 DH Poeldijk
Tel: +31 174700205
Mob: +31 (0)6 40215300
[email protected]
www.visionfresh.nl