Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grootste appelteler van Oekraïne breidt uit met kersen, rode bessen en peren

In de Victory Garden, een intensieve boomgaard die na het begin van de oorlog in Oekraïne werd aangelegd in de regio Ternopil, wordt een van de duurste appelsoorten ter wereld geoogst.

Deze boomgaard maakt deel uit van het teeltbedrijf Gadz, de grootste appelteler in Oekraïne. De boomgaard maakt gebruik van moderne technologieën, zoals irrigatiesystemen en anti-hagelnetten, om producten van de hoogste kwaliteit te garanderen. Hier worden milieuvriendelijke Gala-appelen geteeld, die zowel naar het buitenland worden geëxporteerd als binnen Oekraïne worden verkocht.

Naast appelen breidt het bedrijf zijn activiteiten uit met kersen, rode bessen en peren. Het is de bedoeling dat de kersen en rode bessen worden verwerkt tot sappen, die erg populair zijn op de markt. Volgens de oprichter van het bedrijf, Petro Gadz, leveren deze gewassen een goed inkomen op omdat ze gemakkelijk met machines kunnen worden geoogst en er veel vraag naar is.

Zomerperenvariëteiten, zoals Carmen en Williams, zullen op de binnenlandse markt worden verkocht. Aangezien Oekraïne voornamelijk winterperensoorten teelt, is er bijna geen concurrentie in het zomersegment, wat telers aanzienlijke kansen biedt.

Bron: kurkul.com / facebook.com

Publicatiedatum: