Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Braziliaanse papajateler ziet afzetmogelijkheden op Chinese markt

De Braziliaanse teler en exporteur van papaja's, Song River, gevestigd in de staat Bahia, wil zijn export uitbreiden van de traditionele Europese markt naar Azië en Noord-Amerika. "We willen naar andere continenten uitbreiden om onze best smakende Formosa-papaja's te presenteren," zegt Rosiane Zago, internationaal verkoopvertegenwoordiger van Song River.


Rosiane Zago, internationaal verkoopvertegenwoordiger van Song River op de beurs in Hong Kong.

Ze is net terug in Brazilië nadat ze in Hongkong haar fruit aan de Aziatische markt heeft gepresenteerd. "De deelname als exposant aan de beurs gaf ons een mooie ervaring om te begrijpen welke nieuwe mogelijkheden er zijn, hoe de Chinezen werken en waar ze naar op zoek zijn. Dit heeft ons de kennis gegeven om voorbereid te zijn als Brazilië belastingvrije toegang krijgt voor de handel in papaja's met China. Door de kans te grijpen om Song River Formosa te tonen en te promoten, hebben we de nieuwsgierigheid gewekt van velen die ons fruit kwamen proeven," zegt Zago trots.

De vrijhandelsovereenkomst tussen Brazilië en China gaat in oktober voor het eerst van start voor druiven, maar ze heeft goede hoop dat Song River dankzij de recente ervaring klaar zal zijn wanneer het de beurt is aan papaja's. "In oktober is het tijd voor druiven om hun kans te grijpen, maar voor papaja's moeten we helaas nog even wachten."

Song River is gevestigd in Cafarnaum Bahia, in het centrum van de staat Bahia. De papaja's hebben in het huidige seizoen wat problemen met vlekken, zegt Zago. "Het is een goede plek om Formosa papaja's te telen. Song River heeft smakelijke Formosa papaja's met een uitstekende zoetheid, die op veel markten de voorkeur genieten. We blijven groeien en breiden onze teeltgebieden in Bahia uit. Ons seizoen 2024 was een goed jaar met veel Formosa papaja's die goed smaakten. Zoals gewoonlijk hebben we deze tijd van het jaar last van vlekken, maar we werken aan betere plantvensters en een betere controle van het vlekkenprobleem."

Zago zegt dat ze hun aandacht al hebben gericht op de volgende grote beurs, Fruit Attraction in Madrid, die begin oktober plaatsvindt. "Dit geeft ons de kans om contacten te leggen en onze handel uit te breiden met Formosa papaja."

Song River werkt ook aan de export van hun papaja's naar Canada. "We exporteren nog geen papaja's naar Canada, maar we hebben goede vooruitzichten om in Canada aan de slag te gaan. De beurs in Hong Kong heeft ons een zeer goede potentiële klant opgeleverd," besluit Zago.

Voor meer informatie:
Rosiane Zago
Song River
Tel: +39 339 1692 955
[email protected]
www.songriverfruits.com

Publicatiedatum: