Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
schillen, ontpitten en snijden

Avocado-verwerkende robot in Californië geïntroduceerd

Chipotle heeft Autocado geïntroduceerd, een robot die is ontworpen om de bereiding van avocado's te stroomlijnen door ze te snijden, te ontpitten en te schillen. Deze innovatie is ontwikkeld in samenwerking met Vebu, een startup gespecialiseerd in automatisering van de voedselvoorziening. Momenteel wordt Autocado getest bij Chipotle in Huntington Beach, Californië. De introductie van deze cobot komt als antwoord op de behoefte om personeel te verlossen van taken die als tijdrovend en minder wenselijk worden beschouwd.

Volgens Chipotle is Autocado in staat om een avocado in ongeveer 26 seconden te verwerken, waarna menselijke werknemers het overnemen om het fruit met de hand te pureren voor de befaamde guacamole van de keten. De cobot is ontworpen om zich automatisch aan te passen aan de groottevariatie van avocado's, zodat het bereidingsproces efficiënt verloopt.


De autocado

Tegelijkertijd heeft Chipotle ook de Augmented Makeline onthuld, een cobotisch systeem dat samen met Hyphen is ontwikkeld. Dit systeem automatiseert de assemblage van bowls en sla, die 65% van Chipotle's digitale bestellingen uitmaken. Ondertussen blijven medewerkers andere menu-items zoals burrito's en taco's handmatig bereiden.

De integratie van coboticatechnologie is bedoeld om de operationele efficiëntie te verbeteren, zoals Curt Garner, Chipotle's chief customer and technology officer, heeft verklaard. In de volgende fase worden deze systemen geoptimaliseerd op basis van feedback van het personeel en de klant voordat ze verder worden geïmplementeerd. Chipotle verwacht dit jaar ongeveer 5,18 miljoen dozen avocado's te gebruiken in zijn wereldwijde netwerk van meer dan 3.500 restaurants.

Bron: Cybernews

Publicatiedatum: