Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse granaatappelseizoen tien dagen eerder van start

Tien dagen eerder dan normaal is de granaatappeloogst in de Zuid-Italiaanse regio Calabrië begonnen. De leden van telersvereniging Agricor hebben het eerste fruit al geplukt en afgelopen maandag werden de eerste pallets in de vrachtwagen geladen. Het fruit van Agricor, dat een areaal van 100 hectare beheert, wordt op de markt gebracht onder het merk Gallo of private labels.

"We zijn begonnen met de vroegste rassen Ako en Shani. De maten zijn middelgroot en het fruit heeft de juiste balans tussen zoet en zuur", zegt voorzitter Natalino Gallo. "De opbrengst is niet overvloedig, maar voldoende om aan de vraag van de markt te voldoen. We hebben zeker last gehad van de hitte, maar op dit moment voldoen de kleur, zowel van de schil als van het vruchtvlees, en de smaak aan onze hoge normen. De kwaliteit is veelbelovend, dus we kijken uit naar een seizoen dat, na een paar ingewikkelde jaren met kleine volumes, onze leden tevreden zal stellen."

De hoge temperaturen hebben de rijping van de granaatappelen versneld, maar ook voor zoetheid en kleur gezorgd. "Nu hopen we dat het weer de afzet zal helpen", zegt Gallo. "Ze voorspellen frisser weer en dat moet de consumptie vooruit helpen. Zodra de oogst van de vroege rassen voorbij is, rond 10-15 oktober, gaan we verder met Wonderful, de koningin van de granaatappelen. Pas dan komt het seizoen op kruissnelheid."

Agricor levert conventionele, biologische en zero residue granaatappelen. Het fruit wordt op de markt gebracht in flowpacks met twee of vier vruchten (zero residu enkel met vier in een punnet), en dan zijn er nog de klassieke 30x40 en 30x50 golfkartonnen kratten. "De markt lijkt ontvankelijk. We hebben al programma's opgestart in Italië en andere Europese landen", besluit Natalino Gallo. "Dit jaar zijn er nieuwe samenwerkingen ontwikkeld met klanten in Duitsland en België."

Voor meer informatie: www.gallofrutta.net/it

Publicatiedatum: